Начало / Свят / Артфул Доджър през погледа на Тери Пратчет

Артфул Доджър през погледа на Тери Пратчет

Известният писател Тери Пратчет ще покаже своя интерпретация на персонажа на Чарлс Дикенс Артфул Доджър. Тази есен (13 септември) ще излезе неговата книга „Доджър”, информира thebookseller.com. Действието се развива във викториански Лондон, а герои на историята са Бенджамин Дизраели, кралица Виктория и дори самия Дикенс. По всичко изглежда, че версията на Пратчет ще бъде доста по-различна от класиката „Оливър Туист”, където се появява за първи път Артфул Доджър.

В същото време стана ясно, че издателството, което работи с известния фентъзи автор, „Трансуърлд”, ще преиздаде стари негови творби от серията „Светът на диска”. „Цветът на магията”, „Фантастична светлина”, „Еманципирана магия”, „Морт” и „Магизточник” ще излязат на 21 юни. По-рано, на 7 юни, ще бъде преиздаден миналогодишния бестселър „Снъф”.

Тери Пратчет е роден през 1948 г. Известен е с комичните си творби в жанра фентъзи. Той е най-продаваният автор в Обединеното кралство през 90-те години на ХХ в., а заради огромната си популярност е удостоен с престижната титла „сър”.

Книгите на Тери Пратчет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …