Начало / Свят / Турски студент написа „Ние идваме”

Турски студент написа „Ние идваме”

Турски студент написа отговор на „Германия се самоунищожава“ от Тило Сарацин, съобщи faz.de.

Преди три години Сарацин – бивш берлински финансов сенатор, а след това банкер в Националната банка на Германия, написа документална книга за това, че с емигрантската си политика страната му се самоубива. Изданието предизвика остри протести и политически скандал, заради който Сарацин беше принуден да напусне банкерския си пост.
Сега Инан Тюркмен (25) – студент във Виена, публикува „Ние идваме”, в която яростно оборва тезата на Сарацин, че турците съсипват Западна Европа. На корицата на книгата е изобразен турският полумесец със звезда.

„Излях целия си гняв”, казва авторът. Той твърди, че турците не носят със себе си упадък, а напротив – предизвикват немската средна класа в почтена конкуренция. Според него Турция е „европейска сила” и нейните граждани носят прогрес на континента.

Отделните глави в книгата носят предизвикателните заглавия „Ние сме повече”, „Ние сме по-млади”, „Ние сме по-гладни” и „Ние сме по-силни”. Тюркмен излага схващането си, че смесването на християнската и ислямската култура дава динамика на икономиката. „Турция е европейският Китай”, твърди той. Младежът посочва, че 17% процента от ръководните постове в Турция вече се заемат от жени, докато в ЕС средната стойност е 3%. Според него повече хора се преселват от Германия в Турция, отколкото обратното. „60% от населението на Истанбул е под 30 години, турските дизайнери блестят на модните ревюта в цяла Европа”, пише Тюркмен. Неговото семейство е емигрирало в Австрия през 80-те години на ХХ век. Баща му е работил като заварчик, майка му – като чистачка. Той самият е роден в Линц, завършил е средно образование и в момента следва.
Авторът на статията във FAZ посочва, че Тюркмен може би има право, когато говори за Истанбул, но в Анадола все още има селища без течаща вода и с неграмотно население.  БВП на глава от населението нарежда страната на 62-о място след Гърция, Казахстан и Гвинея.

Според FAZ Тюркмен е типичен гневен гражданин от турски произход, който се чувства отхвърлен от обществото заради нарастващата пропаст между етносите, породена от провалилата се интеграция.

Свързани заглавия
Издател описа провала на мулти-култи модела във Великобритания

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …