Начало / България / Маратон на четенето и в Стара Загора

Маратон на четенето и в Стара Загора

За седма поредна година библиотека „Родина“ организира Маратон на четенето. Община Стара Загора е съорганизатор на събитието, което ще се проведе на 23 април, понеделник, от 8:00 до 20:00 часа с подкрепата на културните и образователните институции в града, и местните медии. Участието в него е доброволно, съобщи dariknews.bg.

Библиотека „Родина“ предлага настоящото издание на маратона да премине под наслов„Стара Загора чете Алиса“. Идеята е – в рамките на деня на градски хепънинг да се прочете щафетно любимия на малки и големи роман на Луис Карол „Алиса в Страната на чудесата“.

Библиотека „Родина“ и Община Стара Загора канят всички училища, културни институти, читалища и неправителствени организации, съюзи, клубове, медии и редакции; малки и големи фирми; поети и писатели, журналисти, художници, артисти, учени и граждани да се включат със свои представители в прочита на Алиса. Дайте свобода на въображението си и в съпътстващите инициативи и във вашите авторски прояви – дискусии, конкурси, прожекции на филми и презентации…

Маратонът „Четяща Стара Загора“ е посветен на Международния ден на детската книга – 2 април, и на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. Празникът се чества от 1996 г. по инициатива на ЮНЕСКО като признание за ключовата роля на четенето и образованието за развитието на личността. Датата не е избрана случайно – това е рожденият ден на Шекспир и датата на смъртта на Шекспир и Сервантес.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227593_b

Демоничните разкази на окултистите

Антология, от която всеки фен на мистиката и мистерията има нужда “Страшни разкази на прочути …