Начало / България / Флашмоб на тема „Да отворим книга” във Велико Търново

Флашмоб на тема „Да отворим книга” във Велико Търново

Детски празник, флашмоб, кръгла маса и поетични диалози са само част от акцентите в програмата на Регионалната библиотека в Велико Търново, посветена на Международния ден на детската книга (2 април), и Световния ден на книгата и авторското право (23 април), съобщи radiovelikotarnovo.com. В празничния ден са включени още представяне на български издателства и бал на студентите от катедра „Библиотекознание и масови комуникации” при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.

Маратонът на четенето започва от 10 ч на 23 април и ще приключи с бала на студентите.. Специален гост на събитието ще бъде човекът-глас Красимир Аврамов, който ще представи своята книга „Между два свята: любов, лъжи и една песен”. Срещата с почитателите на Аврамов започва от 23 часа в понеделник във фоайето на РНБ „П. Р. Славейков”.

Флашмоб на тема „Да отворим книга” ще се състои в рамките на проявите, посветени на Световния ден на книгата и авторското право. Той започва от 12.30 часа и ще се проведе на площадката пред Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. „Идеята предразполага към спонтанност. Ние целим да провокираме младите хора. Всеки, който участва, трябва да носи книга. Целта ни е да покажем на младите хора, че книгата носи удоволствие и че тя сближава хората. „Флашмоб” означава на обществено място да се съберат определена група от хора, които извършват нетипична дейност. Самата идея е да се провокира вниманието на публиката”, обясни Лора Найденова, студент в специалността „Връзки с обществеността” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …