Начало / Свят / Стивън Кинг подготвя нов ужас

Стивън Кинг подготвя нов ужас

Стивън Кинг възнамерява да се върне към корените си като автор и подготвя нов класически ужас, информира shelf-life.ew.com. Книгата, върху която писателят работи, ще се казва „Joyland”, а в сюжета ще се преплетат увеселителните паркове и серийните убийци. Все още обаче не е ясно кога тя ще влезе в книжарниците.

В типичния си патологичен стил, Кинг се пошегува, че дори едно нещастно стечение на обстоятелствата не би попречило на романа да излезе. „Ако бъда блъснат от такси като Маргарет Мичъл, моят син Джо ще довърши „Joyland” за нула време. Неговият стил е почти неразличим от моя, а идеите му са дори по-добри. Той прелива от идеи”, коментира авторът, правейки PR на сина си. Както е известно, Джо Хил е син на Стивън Кинг, но далеч не жъне успехите на баща си.

Стивън Кинг е роден през 1947 година. Той е всепризнат майстор в жанра „ужаси” и е един от най-продаваните писатели през ХХ век. Обикновено историите му са за хора от средната класа, замесени в зловещи преживявания. Кинг е виден познавач и на историята на жанра. Произведенията му „Изкуплението Шоушенк” и „Зеленият път” показват, че той е добър не само в ужасите. Продажбите му са около 300-350 милиона копия.

Книгите на Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …