Начало / Свят / Джаз легендата Хърби Хенкок на 72 ще пише мемоари

Джаз легендата Хърби Хенкок на 72 ще пише мемоари

Един от най-успешните джаз изпълнители Хърби Хенкок, който днес навършва 72 години, ще пише мемоари, съобщи „USA тoday”. Книгата ще бъде на пазара от 2014 г. и ще бъде издадена от „Викинг”, които работят под шапката на „Пенгуин” (САЩ).

„Куинси Джоунс (един от най-успешните музикални продуценти – бел. ред.), мой добър приятел, отдавна ми повтаря, че трябва да напиша книга. Плюс това, живота ми е минал през интересни пътища. Научил съм много от ментори, които са били много важни за моето изграждане”, коментира Хенкок, който в момента е на турне в Шанхай.
Книгата ще описва, естествено, кариерата на музиканта, но не само. Тя ще покаже неговото духовно пътешествие, белязано от будизма. Изпълнителят обаче обещава, че тя няма да е само сериозно четиво, а ще е пълна и със забавни и интересни истории от много турнета.

Хенкок подчертава, че не вижда себе си единствено като музикант, макар да е започнал да се учи да свири на пиано едва на 7. „Надявам се книгата да е интересна не само на феновете на джаза”, допълва той.

Хърби Хенкок е американски пианист, кийбордист и композитор, роден през 1940 г. Той става джаз звезда още през 60-те на миналия век, като част от групата на друг голям музикант – Майлс Дейвис. Смятан е за един от революционерите в джаза, смесвайки го с елементи на соул, класическа музика и блус. Хенкок е носител на впечатляващите 14 награди „Грами”. Също така е посланик на добра воля към „ЮНЕСКО”. През 2010 г. Хенкок посети България и изнесе концерт в НДК (София).

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …