Начало / Свят / Изследователи възстановиха подпис, който вероятно е на Шекспир

Изследователи възстановиха подпис, който вероятно е на Шекспир

С помощта на ново технологично постижение изследователи са открили подпис, който може би принадлежи на Уилям Шекспир, информира discovery.com. Знакът е върху юридически трактат, публикуван заедно със саксонски закони по време на управлението на кралица Елизабет I.

Грегъри Хейуърт – професор по английски език в университета в Мисисипи, и негови студенти използват ново изобретение в сферата на технологиите, правещо снимки с резолюция, надхвърляща възможностите на човешкото око. След това те се показват във формат, който може да бъде видян от специален софтуер.
Работата е част от „Проекта Лазар” – инициатива за възстановяване на много стари или почти унищожени документи. Този проект преди разкри 5 нови поеми от Уилям Фокнър, написани на хартия, почти унищожена от огън.

Проф. Хейуърт твърди, че след като вече има представа  как изглежда този подпис, той може да бъде сравнен с този на Шекспир и да се види дали са идентични. По този начин ще може да се види отношението на великия драматург към законите и дали те имат отношение към неговите пиеси. Също ще бъде внесена още яснота около Шекспир като човек и историческа фигура, а не само като творец.

Фото: arstechnica.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …