Начало / България / Излиза „заключена“ книга на Симеон Радев

Излиза „заключена“ книга на Симеон Радев

 „Д-р Стоиловата външна политика и помирението с Русия“ – неизвестен досега труд на автора на „Строителите на съвременна България“ Симеон Радев се появява на книжния пазар повече от 50 години след написването му. Утре от 18 часа в Софийската градска художествена галерия ще бъде официалното представяне на книгата, съобщи segabg.com.

Тя е първата от поредицата 11 неиздадени произведения на именития автор, „заключени“ навремето по идеологически причини в архива на БАН. Произведението, което вижда бял свят благодарение на съвместен проект на агенция БГНЕС и издателство „Св. Климент Охридски“, разказва за водовъртежа на българската политическа действителност в края на ХIХ в., когато обстоятелствата налагат вземането на решения, изпълващи с драматизъм дните на водещите държавници.

Симеон Радев(1879-1967) е изтъкнат български писател, дипломат, историк и публицист. Автор е на знаменитите  „Строителите на съвременна България”. Роден е в Ресен, Македония, през 1879 г. Умира в София на 15 февруари 1967 г. Последните му думи са: „Дадох ли нещо на България?”.

Портрет на Симеон Радев. Худ. Бистра Винарова

Книги от Симеон Радев тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

img_0992

Инспектор Гамаш сее справедливост и в класацията на „Ню Йорк Таймс”

Шестнайсетата история с него е на върха сред бестселърите Луиз Пени подхваща поредицата си с …