Начало / Свят / Актрисата Джулиан Мур ще пише детска книга

Актрисата Джулиан Мур ще пише детска книга

Американската актрисата Джулиан Мур ще пише книга в чест на своята майка от шотландски произход. Целта й е да помогне на децата да разбират по-добре различните националности, съобщи КРОСС.

Майката на звездата от „Часовете“ емигрира в САЩ когато е на 10 години, но запазва акцента си. Приятелите на дъщеря й често й се подиграват заради интересния й начин на говорене.

Опитът на Джулиан я вдъхновил да създаде илюстрована книга за деца, която ще се нарича „Мама е чужденец“ и ще бъде за деца, чиито родители са от други държави.

Пред шотландския „Sunday Mail“ актрисата разказва за майка си, която умира преди три години: „Майка ми запази своя шотландски акцент, но аз не го забелязвах, защото чувах гласът й всеки ден. Когато водих някой у дома всеки път ме питаха: „Защо майка ти говори така? Аз не го чувах. Просто това беше начина, по който мама говори. Познавам много жени, чиито майки са от Полша, Русия или Пуерто Рико – места, които се смятат за различни. Тази книга е за това да бъдеш първо поколение в непозната страна. За деца, които разказват за своите родители, които идват от друга страна и споделят различният начин на живот по време на своето израстване“.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …