На фокус
Начало / Свят / Почина Бърт Рандолф Шугар

Почина Бърт Рандолф Шугар

Бърт Рандолф Шугар, боксовият писател-икона и историк на спорта, почина в неделя от инфаркт на 75-годишна възраст, предаде АП. Преди смъртта си той се е борел дълго време с рак на белия дроб.

Бърт Рандолф, който е от ирландски произход, е роден във Вашингтон през 1937 година. През 70-те години на миналия век отива да живее в Ню Йорк и става боксов журналист и писател. Бърт Рандолф сам прибавя към името си Шугър (захарче – на американски жаргон означава „супер“, върхът“).

Бърт Рандолф Шугър е автор на повече от 80 книги. През 1999 година в България е публикувана книгата „100-те най-велики спортисти на всички времена“, която е написана от Бърт Рандолф Шугър и от Валентин Серафимов, спортен журналист от БТА. Това е лична класация на Бърт Рандолф Шугър и на Валентин Серафимов, а сред героите на книгата са „най-великия“ Мохамед Али, „гения на дрибъла“ Мане Гаринча, „краля на футбола“ Пеле, Диего Армандо Марадона. . . Под № 1 в личната класация на двамата спортни писатели е поставен бразилецът Едисон Арантес до Насименто – Пеле, а под номер 100 – камерунецът Роже Мила.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uni

Списъкът на Шиндлер – още жертви и прекършени съдби

Книгата излиза преди 41 години и се превръща във феномен Бестселърът, който се превърна успешно …