Начало / Критика / Много по-добре е да се чете на четец, вместо на таблет

Много по-добре е да се чете на четец, вместо на таблет

От сайта gizmodo.com са на мнение, че когато става въпрос за четене на дигитално устройство, четецът побеждава убедително таблети и смартфони. Особено що се отнася до тези хора, които се наслаждават на четенето. В статията се отбелязва, че таблетите и смартфоните са много удобни джаджи, съчетаващи  няколко функции  едно. Но когато си погълнат от необикновено интересен роман, искаш да се посветиш изцяло на него. Нямаш желание да получаваш мейл от службата в почивните си дни или пък да ти се обажда далечен роднина, който да те пита, как се използва USB-кабел.

Когато се четат списания или отделни статии, тогава таблетите и смартфоните са подходящи. Все пак, не се изисква вниманието ти да е на 100%. Когато обаче говорим за книги, четецът е № 1 (изключваме, разбира се, класическия вариант – печатна книга. Той продължава да е актуален).

Заслужава си да се отбележи, че четците са по-надеждни, здрави, батерията им издържа по-дълго и екранът е по-удобен. Така че, ако възнамерявате да използвате дадена джаджа за книги, изберете четеца. Дори да е някой по-евтин, от втората употреба, струва си.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

louise-erdrich-american-writer-poses-during-portrait-news-photo-1623439813

Потомка на индианци спечели „Пулицър”

Луиз Ърдрич е позната и у нас 67-годишната писателка произхожда от Литъл Фолс в Минесота. …

2 Коментари

  1. Станислав

    хех че някой съмнявал ли се е в това

  2. Не знам за четците.. Но на смартфон се чете много по-бързо от книга. Доста по-бързо и лесно. Защо ли? Защото в книгата трябва за следиш къде си в текста, а това освен че е бавно е и отнемащо ресурс от възможностите на мозъка. Направо е чудо.