Начало / България / Пловдивска поетеса спечели конкурса „Жената – любима и майка“

Пловдивска поетеса спечели конкурса „Жената – любима и майка“

Голямата награда на седмия национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка” бе присъдена на Евелина Кованджийска от Пловдив, съобщи svilengrad.bg. 35-годишната поетеса бе отличена от журито за цикъл стихове. Призът и специалната статуетка на конкурса й бяха връчени от Елена Манолова, която е инициатор и спонсор на литературния форум. Стихотворението „Бисерче в мида” донесе втората награда на плевенчанина Ивайло Терзийски, който живее и работи в Англия. Третата награда получи Илеана Стоянова от София за стихотворението „Когато майката плаче без сълзи”.

В категорията до 18 години журито присъди първа награда на осмокласника от Плевен Богдан Серафимов. Втора награда получи Димитър Божков от Каварна, ученик в 11 клас, а двама петокласници от Кърджали си поделиха третата награда – Ангел Иванов и Селин Йосифова.

Организаторите на конкурса Община Свиленград, Съюза на българските писатели и НЧ „Просвета 1870” изразиха подкрепа за инициативата свиленградският поет Ивайло Балабанов да влезе в читанките. „Аз съм сигурен, че Ивайло Балабанов ще бъде в учебниците, министрите ще се сменят и ще се забравят, а името на Ивайло ще остане”, каза Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели и председател на журито, в което влизат Ивайло Балабанов и поетът и журналист Христо Ганов. Петев поздрави организаторите от Свиленград и изрази радостта си от участието в конкурса на много млади хора от цялата страна, които обичат и творят поезия.Той отбеляза, че Свиленград може да бъде едно от местата, включени в честването на 100-годишнината на СБП през 2013 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC07323-Edit

Новият носител на Наградата „Хеликон“ е Иван Станков

Писателят я спечели за своя сборник с разкази „Имена под снега“ Иван Станков получава наградата …