Начало / България / Пловдивска поетеса спечели конкурса „Жената – любима и майка“

Пловдивска поетеса спечели конкурса „Жената – любима и майка“

Голямата награда на седмия национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка” бе присъдена на Евелина Кованджийска от Пловдив, съобщи svilengrad.bg. 35-годишната поетеса бе отличена от журито за цикъл стихове. Призът и специалната статуетка на конкурса й бяха връчени от Елена Манолова, която е инициатор и спонсор на литературния форум. Стихотворението „Бисерче в мида” донесе втората награда на плевенчанина Ивайло Терзийски, който живее и работи в Англия. Третата награда получи Илеана Стоянова от София за стихотворението „Когато майката плаче без сълзи”.

В категорията до 18 години журито присъди първа награда на осмокласника от Плевен Богдан Серафимов. Втора награда получи Димитър Божков от Каварна, ученик в 11 клас, а двама петокласници от Кърджали си поделиха третата награда – Ангел Иванов и Селин Йосифова.

Организаторите на конкурса Община Свиленград, Съюза на българските писатели и НЧ „Просвета 1870” изразиха подкрепа за инициативата свиленградският поет Ивайло Балабанов да влезе в читанките. „Аз съм сигурен, че Ивайло Балабанов ще бъде в учебниците, министрите ще се сменят и ще се забравят, а името на Ивайло ще остане”, каза Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели и председател на журито, в което влизат Ивайло Балабанов и поетът и журналист Христо Ганов. Петев поздрави организаторите от Свиленград и изрази радостта си от участието в конкурса на много млади хора от цялата страна, които обичат и творят поезия.Той отбеляза, че Свиленград може да бъде едно от местата, включени в честването на 100-годишнината на СБП през 2013 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …