Начало / България / „Хеликон” ще празнува Деня на майката на Благовещение

„Хеликон” ще празнува Деня на майката на Благовещение

На 25 март, неделя, веригата книжарници „Хеликон” по традиция ще отбележи християнския празник Благовещение. Денят, в който Богородица е получила благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – Божият син Исус Христос, е църковният Ден на майката. И тъй като една от мисиите на „Хеликон” е да съхранява християнските ценности, всички читатели и ценители на добрата литература са добре дошли на Благовещение в книжарниците на компанията в цялата страна. Ето какво ще им бъде предложено:

Книжарница „Хеликон-Витоша” в София подарява на своите приятели празник. От 17 ч там няма само да се купуват книги, а и ще прозвучи празничното слово на популярния водещ от БНТ Горан Благоев. След него ще зазвучат гласовете на камерната вокална формация „Юлангело”. Тя е основана от трима възпитаници на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ” – Юлиан Периклиев, Андрей Захариев (също едно от популярните лица на БНТ) и Георги Къркеланов. Освен тях, в „Юлангело” пеят още и Пламен Бейков и Димитри Гамбурцев. Дуги членове на състава са Костадин Генчев, кавал и Стоян Павлов, перкусии. Диригент е Йосиф Герджиков.
Формация „Юлангело” се обръща назад към литургийното източноправославно църковно пеене, към автентичния фолклор и се стреми чрез интерпретацията си да осъществи връзката между музикалната история и съвременната чувствителност.
Така че – омесете питка с мед, потопете във вазата напъпили лалета и елате при нас – да се хванем за зелено на светлия празник Благовещение.  Дамите от четирите столични книжарници ще отпразнуват заедно светия празник.

Благовещение в книжарниците в страната:

В „Хеликон-Бургас”  в 17 ч ще започне концерт-коктейл. Възпитаници на НУМСИ “ Проф. Панчо Владигеров “ Бургас ще зарадват гостите с изпълненията си. Дуо китари – София Дряновска и Мария Ангелова, ще ги разходят из различни епохи на музиката. Ще последват изпълнения на Ивайло Нинчев (китара и вокал), Жеко Жеков (китара и вокал) и Кристина Събева (вокал). На чаша бяло вино и лека почерпка книжарите ще очакват приятелите на „Хеликон”, за да отпразнуват Деня на майката. Дамите ще получат цвете и свитък с информация за Благовещение.

„Хеликон – Благоевград” ще посрещне редовните си клиентки с вино и сладки, като ще има включване на Радио Благоевград

„Хеликон-Варна” – очаква клиентите си с късмети и оригинални пожелания

„Хеликон-Габрово” ще предложи концерт на учениците от музикална школа „Емануил Манолов”. В програмата са включени класически творби от български и чуждестранни композитори

„Хеликон-Добрич” е поканил деца от училище“Климент Охридски“, които ще пеят народни песни. Клиентките на книжарницата ще получат подарък – цвете и свитък с информация за Благовещение. Празникът ще тече с почерпка и снимки за спомен

„Хеликон-Пловдив, Център” – от 11 ч ще бъде изнесен концерт от възпитаниците на музикалните паралелки в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“

„Хеликон – Стара Загора” – специални гости ще бъдат културни институции от града – Регионалната библиотека „Захари Княжески“, библиотека „Родина“, в. „Старозагорски новини“ и др. По традиция отец Петър Радев ще отслужи тържествен водосвет в 12.00 ч. Дамите ще бъдат поздравени  със слово, написано специално за Благовещение от писателката Теодора Димова.

„Хеликон-Кюстендил” ще започне да празнува в 13,00 ч. Млад музикант ще поздрави гостите със свои изпълнения на китара. Редовните клиенти ще бъдат посрещнати с питка и вино, а свещеник от църквата „Успение Богородично“ ще поръси със светена вода.

„Хеликон –Шумен” ще подарява листовки, посветени на празника, на всяка дама, посетила книжарницата в неделя.

„Хеликон-Русе” – отец Стефан Стефанов ще отслужи празничен водосвет. Ще присъстват редовните клиентки на книжарницата –журналистки, преподавателки, поетеси, лекарки, художнички. Със стихове и на чаша червено вино ще бъде почетена трудната, но свещена орис на жените.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …