Начало / Свят / Най-продаваните е-книги са фентъзи и съспенс романи

Най-продаваните е-книги са фентъзи и съспенс романи

Най-продаваните е-книги в Германия са от жанра белетристика – почти 85% от продадените. Предпочитани са романите на фантастична тематика и съспенс, показа проучване на GfK, публикувано в buchreport.de.

E-книгите са достигнали 1% пазарен дял в Германия през 2011 г. В сравнение с 2010 г. печалбата от продажбите им е нараснала на 38 млн. евро, като от тази сметка са изключени училищните помагала и специализираната литература. От сваляне от сайтове на произведения в електронен вариант са реализирани печалби в размер на 4,7 млн. евро.

Доста по-развит е пазарът на онлайн книжарниците – през миналата година една четвърт от търговията с книги е минала през интернет. Най-голям оборот има “Амазон” – приходите му са 3,3 млрд. евро.

GfK дава профил и на читателите – 1,2% от германските граждани са си купили е-книга миналата година. Към януари 2012 г. 1,6 млн. германци притежават електронен четец. За сравнение година по-рано броят им е бил 380 хиляди. Притежателите на таблети вече са 3,2 млн. Типичният читател на е-книги е между 40 и 49 години, с високи доходи, образовани и в повечето случаи мъж.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …