Начало / България / Поклонническият път до Сантяго де Компостела, описан в книга

Поклонническият път до Сантяго де Компостела, описан в книга

Книгата „Камино де Сантяго“ на Родислав Стефанов ще бъде представена в столичната книжарница „Хеликон-България” на 29 март, четвъртък, от 18,00 ч.

„Родислав Стефанов върви по Camino de Santiago. Върви с упование и надежда. Върви, понесъл едно лично страдание, за което обаче говори или по-скоро намеква съвсем деликатно. В тази книга героят е пътят: 800-километровият поклоннически път до Сантяго де Компостела, който действителният пилигрим изминава пеша. Един път на страданието, което преминава в триумф, в победа на духа. Един път, който се гради от тези, които вървят по него, и от онези, които са вървели преди тях”, заявява проф. Георги Каприев.

В книгата си „Камино де Сантяго” (ИК „Изток-Запад”) Родислав Стефанов описва своя път стъпка по стъпка, поглед след поглед, възхищение след въздишка. Читателят не веднага проумява смисъла от детайлното историческо и фактическо описание на паметниците на пътя в текста. За да схване най-накрая, че това е фрагмент от персоналния градеж на автора, съпроводен с молитва и с духовно въздигане.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover

Одисей и изгубеният рай на носталгията

Юлия ПЕТКОВА „Незнанието“ от Милан Кундера в превод на Боян Знеполски На гръцки „завръщане“ е …