Начало / Свят / Египетски медии: Британско издателство е дало 10 млн. паунда за мемоарите на Хосни Мубарак

Египетски медии: Британско издателство е дало 10 млн. паунда за мемоарите на Хосни Мубарак

Бившият египетски президент Хосни Мубарак, който е в затвора и срещу когото тече съдебен процес, пише в мемоарите си, че като млад е мечтаел да се измъкне от бедността и че съпругата му е искала да го напусне, преди да стане президент, предаде ИТАР-ТАСС.

Египетски медии публикуваха откъси от спомените на бившия държавен глава. Той пише, че баща му е бил държавен служител и едва успявал да изхрани семейството си. Когато на 21-годишна възраст постъпил във военна академия, Мубарак се позамогнал, но все още нямал пари да си купи цивилен костюм, постоянно ходел с униформата, заради което бил изложен на подигравките на съвипускниците си.

Впоследствие съпругата му Сюзан Сабит нееднократно искала да се разведе с него. Отказала се едва когато станала „първа дама” на Египет, пише в мемоарите си Хосни Мубарак. Най-щастливи в живота си нарича дните, когато е бил назначен за вицепрезидент, въпреки че президентът Ануар Садат го смятал за малоумен и го унижавал. Садат дори планирал да го уволни, но това не станало, защото президентът бил убит, спомня си Мубарак.

Според египетски медии мемоарите на Хосни Мубарак са написани от известен журналист срещу хонорар от четвърт милион долара. Твърди се, че правата за публикация са купени от издателство в Единбург за 10 млн. британски лири, посочва ИТАР-ТАСС. Съпругата на бившия египетски лидер Сюзан Мубарак неотдавна вече издаде спомените си.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781635574104

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Дом на пламъци и сенки, Кн. 3 Лунатион“ от Сара Дж. Маас …