Начало / Любопитно / Защо трябва да четем с детето си

Защо трябва да четем с детето си

Вероятно родителите вече знаят, че е важно да четат на своето дете и да го насърчават то да чете. Сайтът scilearn.com дава 3 причини защо тази дейност е ключова да бъде споделена.

1. Четенето разкрива на децата богатството на езика и различните значения. По този начин родителите се превръщат в първите и най-важни учители. Също така въображението на детето се разпалва и фактът, че е с най-близките му помага да се отпусне и да задава въпроси. Така то научава повече.

2. Споделеното четене подготвя психиката на децата за по-добро представяне в училище. Децата придобиват знания и се научават да разграничават доброто от лошото поведение. За най-малките е добре да се четат книги със стихотворения или песни, за да свикнат с произнасянето и звука на думите.

3. Споделеното четене сближава семейството. Книгите могат да се използват като възможност за разговор. Споделеното четене е време за семейството – почивка, радване на децата и т.н. Спокойната обстановка дава възможност на децата да мислят и да се изразяват.

Свързани заглавия
Как да научим детето да чете
10 книги за справяне с проблемни тийнейджъри
8 причини защо приказките са важни за детството

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …