Начало / България / Двойният образ на затворника на Путин – Ходорковски

Двойният образ на затворника на Путин – Ходорковски

Татяна Буруджиева – политолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, и Иво Инджев – журналист на свободна практика, представиха новоизлязлата книга „Ходорковски. Автобиографична книга” в столичната книжарница „Хеликон-България”.  Премиерата беше обявена като световна от издателя „Милениум”, но фактите са други: книгата излезе в края на февруари на френски език, при това с оригиналното си заглавие  – „Затворникът на Путин”.

На корицата на книгата има две имена – на Михаил Ходорковски, който разказва живота си от затворническата килия в Карелия, и на Наталия Геворкян – журналист, която разказва за политическата разправа с Ходорковски и описва политическа и икономическа картина на днешна Русия, която има твърде малко разлики с България.

„Уникална книга. Тя дава друг поглед върху демокрацията в Русия и върху личността на Ходорковски. Книгата е системен мониторинг – собствената позиция на Ходорковски и погледа на журналиста върху събитията. Книгата не дава отговори, но дава много информация”, беше оценката на Буруджиева.

Иво Инджев се застрахова, че не желае да бъде адвокат на магната Ходорковски, но подчерта, че той е изключителна личност.  „Сигурен съм, че Ходорковски ще играе важна роля в Русия. Книгата има много сюжети и звучи като трилър”, заяви авторът на „Президент на Ръ Бъ” и „Течна дружба”.

И двамата водещи се обединиха около тезата, че ако не бъде убит, Ходорковски ще играе водеща роля не само в Русия.

lira.bg не получи ясен отговор от издателство „Милениум” защо е избягало от оригиналното заглавие „Затворникът на Путин“, при положение че още в увода Ходорковски изрично заявява, че книгата не е автобиографична.

Свързани заглавия
Излезе книга от най-големия враг на Путин
Наталия Геворкян: Путин нападна Ходорковски заради забележка за корупция
Ходорковски пише книга в килията
Книга представя Путин като масов убиец

„Ходорковски. Автобиографична книга” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …