Начало / България / Излезе книга от най-големия враг на Путин

Излезе книга от най-големия враг на Путин

„Ходорковски.Автобиографична книга”, която е вече на книжния пазар, ще бъде представена в столичната книжарница „Хеликон-България” на 6 март, вторник, от 18,30 ч. Книгата все още не е излязла на руски, но предизвика огромен интерес в Западна Европа.В края на февруари тя беше издадена на френски, но с оригиналното си заглавие „Затворникът на Путин”. Подготвят се издания на немски и италиански.

„Това, което ме сполетя, е част от всичко, което се случва в Русия. Случва се е и преди, и с други. От книгите на Солженицин, Варлам Шаламив и Алексей Толстой можем да узнаем повече за съдбата на страната ни, отколкото от сухите хроники. В разказите на техните герои историята на родината ни е по-достоверно представена, отколкото в медиите”, пише в предговора на книгата си . Ходорковски.

Михаил Ходорковски е руски предприемач и общественик. Роден е на 26 юни 1963 г. в Москва.Завършва Химикотехнологичния институт и Института за народно стопанство. На 24-годишна възраст основава, въз основа на комсомолски клуб за техническо и научно творчество, Център за междуотраслови научно-технически програми (МЕНАТЕП). На 29 години вече е председател на Инвестиционния фонд за съдействие на горивно-енергийната промишленост, става заместник-министър и съветник на министър-председателя на Русия. През 1998-1999 е и член на Колегиума на Министерството на горивата и енергетиката. През 2003 г. е арестуван. Съдът признава Ходорковски за виновен по 6 текста от Наказателния кодекс, включително за укриване на данъци, фалшифициране на документи, злоупотреба с доверие, разхищаване на средства чрез мошеничество, неизпълнение на съдебни решения и други. Осъден е на 9 години затвор. В момента излежава присъдата си.

При написването на книгата значителна роля има и журналистката Наталия Геворкян.

Свързани заглавия
Ходорковски пише книга в килията

Интервю с Наталия Геворкян тук

„Ходорковски . Автобиографична книга” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

B9713959735Z.1_20171128143145_000GKIA73STF.2-0

Шарл Бодлер е лошото момче на френската поезия

Творецът е роден преди 200 години Появява се на света през един априлски ден на …