Начало / Ревюта / Детска книга за лятото – първа среща с Анна Кадабра

Детска книга за лятото – първа среща с Анна Кадабра

Ето едно прекрасно приключение за горещите дни
417480515_346483388466595_375665272624375763_n

Анна Кадабра е създадена от Педро Маняс – един от най-известните испански писатели за деца. Книгите му между другото са превеждани на френски, немски, португалски, че дори китайски и корейски.

А сега вече и нашите деца ще могат да станат част от… Клуба на Пълнолунието. Симпатичната история е за хлапе на име Анна, което се сблъсква с неочакван проблем – родителите му решават да напуснат града, в който живеят. Оказва се обаче, че забавленията и приключенията сега започват!

43-годишният испански писател изглежда много се забавлява, докато създава историята за своята Анна. Четката и моливите пък връчва на Давид Сиера Листон, който допълва написаното от приятеля си и с хубави илюстрации. Така пълната с енергия и преливаща от необикновени способности Анна е готова да срещне децата… от цял свят.

Испанската поредица е сред успешните, тъй като първата книга се сдобива с цели 12 продължения. След премиерата на „Клубът на Пълнолунието“ в нашите книжарници пък до края на тази 2024-а ще се появят и още пет книги на български – в превод на Антония Иванова.

Самият Маняс адресира Анна Кадабра към най-малките читатели, които сега се справят с предизвикателството, наречено самостоятелно четене. Тъй че ако вашето дете върви уверено по тази пътека, книгата е чудесен подарък за лятото… Пък и ще му хареса… нищо чудно да спретне някоя лятна магия и дори да започне да чете гладко!

Anna+Kadabra+CHARACTER

Ето няколко причини историите за Анна Кадабра да са предпочитани от родителите
  1. Кратките глави и лесното за разбиране действие в книгата вършат чудесна работа.
  2. Книгите предлагат завършени истории, които могат да се четат и самостоятелно – засега ние се радваме на първата.
  3. Темите, които подбира Педро Маняс, са чудесни за предизвикване на интерес у децата – по страниците има магия, магьосници, забавни моменти и загадки, но също така приключения и приятелски отношения.

„Ами ако вещиците са добрите в приказките“, подхвърля закачливо писателят и ни предлага да се запознаем с неговата Анна Кадабра… А от тази среща ще се родят много усмивки, сигурни сме!

 По материали от изд. „Хеликон“ и pedromanas.com

Прочетете още

Gri2

Топ книгата: Интрига с щемпела на Гришам

Писателят е силен и далеч от съдебната зала „Призраци на Камино“ е третата история, от …