На фокус
Начало / Критика / Роман за разбуждане на лятото

Роман за разбуждане на лятото

Вечерите идват сега бавно и са прекрасни за четене

mag

„Магията на морското стъкло” е летен романс, който идва точно навреме… с началото на най-топлия сезон. Джени Хейл отдавна е открила съвършената рецепта за затрогваща книга – запомнящи се са и героите ѝ, и местата, на които се развива действието в романи като „Коледа край фара“ или „Лято на острова“. Един любопитен факт – нейните книги влизат редовно в подборки за романи, чието действие се развива в малко и романтично населено място. Така е и в „Магията на морското стъкло“. Лорън иска да се съвземе след смъртта на годеника си и заминава за Аутър Банкс – според пътеводителите точно там са едни от най-красивите плажове по американското атлантическо крайбрежие.

Книгата всъщност е за начините, по които можем да преодолеем болката. Пред Лорън стои повече от трудната задача да си позволи отново да живее. „Любовта лекува“, свикнали сме да казваме, но дали тази истина е универсална?

„Магията на морското стъкло“ – в превода на Пепа Стоилова, е чудесна за начало на плажния сезон тази година. Многото сюжетни линии и романтичните забежки създават неповторима атмосфера, ако дочувате и вълните. Но дори да сте далеч от морето или океана, книгата пак постига своето… защото на първо място усещате пълно сърцето си.

Headshot_Edited-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Джени Хейл отдавна е открила съвършената рецепта за затрогваща книга – запомнящи се са и героите ѝ, и местата, на които се развива действието в романи като „Магията на морското стъкло”

Текст Красимир Проданов
Снимкаduesouth.media

Прочетете още

Pazach

„Пазачът“ – чувството, че си прочел хубава книга

За първи път у нас се появява нещо от Рон Раш „Пазачът“ е от книгите, …