На фокус
Начало / "Четящият човек" / Юни носи лято и хубави книги

Юни носи лято и хубави книги

Най-дългите дни заслужават и най-увлекателни истории

stažený soubor

Топлото време дойде, а с него и апетита за пътешествия и летни приключения – нещо, в което веднага могат да ни помогнат книгите! Точно така са подбрани юнските заглавия на месеца в „Хеликон“. По страниците им има мрачни приключения, но и весели премеждия – заглавията са за малки и големи деца. Разбира се, юни предлага и романтика, затова в книгите на месеца се дочуват вълните на океана. А ако обичате да съчетавате почивката със собственото си израстване… ще ви предложим нещо специално!

Ето ги заглавията на юни – пъстри като този месец, в който усмивките ни стават все по-големи

Obrázek WhatsApp, 2024-06-01 v 07.07.03_dbfec121
„Харесвате го по-мрачно“

Книгата събира 12 разказа на големия майстор Стивън Кинг. В типичния си стил той разказва истории за съдбата, късмета и онова, което се крие в гънките на реалността. Сборникът излиза у нас едновременно със световната премиера на книгата. Любопитен факт е този, че българските издатели използват немската корица на „Харесвате го по-мрачно“.

Критиката веднага отбеляза за книгата, че е побрала едни от най-добрите разкази, създавани от Краля. И тук той демонстрира умението си да изненада и ужаси читателя.

Писателят е на върха вече половин век, като е създал над 60 книги. Това е неговият седми сборник с разкази – в него има както издавани, така и неиздавани творби. Средната рецензия от страна на читателите се движи около 4,3 от 5 възможни звездички.

wanda

„Ново училище и други бедствия“

Уанда Ковън ни предлага една от най-успешните поредици за деца в последното десетилетие. Това е втората книга с главна героиня Хайди Хекълбек. Малкото момиченце учи в специално училище за вещици. Преживява там какви ли не премеждия, които следим със затаен дъх.

В новата история, наречена „Най-ужасното любовно заклинание на света“, Хайди също си има много проблеми. Тя се влюбва в Хънтър и търси път към сърцето му. Бъркотията обаче става голяма и непредвидима.

Уанда Ковън адресира книгата си към деца, които сега откриват магията на четенето. Самата тя е изключително талантлив писател, създал над 80 заглавия за малки читатели. В интервюта признава, че в „Ново училище и други бедствия“ описва и свои черти. Сигурно и заради това книгите за Хайди се поглъщат на един дъх от малките читатели.

mesec

„Магията на морското стъкло“

Джени Хейл ни поднася поредната си омагьосваща история. С нея тя ни настройва и за лятото, понеже действието се развива край океана. Лорън преживява тежък момент в живота си и заминава за Аутър Банкс. Да продължи в живота там ѝ помага местен рибар. Дали обаче тя ще си позволи да е щастлива – и това ще разберем от „Магията на морското стъкло“.

Авторката умее да създава романтична атмосфера, която прави книгите ѝ любими на много читатели. Сред хитовите заглавия на Джени Хейл са например „Коледа край камината“ или „Лято край морето“. Според критиката тайната на успеха ѝ се крие в това, че тя пише затрогващо и умее да създава красиви истории.

Макар че изпод перото ѝ се раждат предимно поредици, тази книга на Джени Хейл е самостоятелен роман. Читателите харесват „Магията на морското стъкло“ и средната оценка в коментарите за „Гудрийдс“ е 4,4 от 5 възможни звездички.

Obrázek WhatsApp, 2024-06-01 v 07.07.03_b7d372e6

„Не бягай от трудното“

Стив Магнес предлага анализ на едни от най-често срещаните проблеми днес. Той пише за натиска, с който се сблъскваме през всички фази на живота. Целта на книгата е да ни направи по-устойчиви при изпитания. Това е възможно, ако се опрем на стълбовете, които ни посочва авторът.

Магнес е известен мотиватор с успешна кариера. Той самият работи по своя метод с много спортисти, бизнесмени и артисти. Прави проучване на психическата ни устойчивост и така е способен да дава работещи съвет. Според него на първо място е важно да развием менталните си способности.

Критиката казва за „Не бягай от трудното“, че е задължително четиво за родители, треньори и всички, които искат да преодолеят някое препятствие в живота си. Това е книга, която ще ви помогне да взимате решения в тежки моменти.

Книгите на юни представи Краси Проданов

Прочетете още

245167_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 юни – 9 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Харесвате го по-мрачно от Стивън Кинг 2. Възмездие от Крис Картър 3. Моят …