На фокус
Начало / Читатели / „1984“ с нови завладяващи корици

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.35_aabd0b93

Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото и време да е минало от написването им. Или пък колкото и пъти да сме ги чели… Едно такова заглавие е „1984“ на Джордж Оруел. А това важи сега двойно повече заради новите корици, които ни предлага издателство „Хеликон“.

Представете си Лондон като най-мрачното място на света, място, на което дори мислите се превръщат в опасност, която може да се окаже прът в нашето съществуване. Уинстън Смит има работа, която сякаш изглежда вече обичайна в наши дни – да пренаписва статии, така че да ги прави удобни за партийната линия. Само дето верността му се пропуква и той започва да мечтае за бунт срещу Големия брат – онзи, който наблюдава всичко.

Създаденото от Оруел надхвърля мрака в книгите на Кафка и всеки един друг писател в историята на литературата. Фантастична сама по себе си, „1984“ е крайно логична книга, която сякаш човечеството следва от създаването ѝ през 1949-а, та досега.

„1984“ е от книгите, които вечно привличат внимание към себе си – сега и с ново издание с впечатляващи корици

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.36_12fc39c1

Вече може да добавите в библиотеката си и ново издание на романа – в превода на Светлана Комогорова-Комата. Пак „Хеликон“ издаде за ценители и оригиналния текст – на английски. Въздействащите корици подсилват преживяването, което ни очаква по страниците. „1984“ е тук и е по-нужна от всякога!

Текст Краси Проданов
Снимки Александра Ганчева

Прочетете още

velikite-vladeteli-na-vtoroto-balgarsko-carstvo_korica

Портрет на България като империя

Още за миналото от автентични извори „Великите владетели на Второто българско царство“ е книга, от …