Начало / Читатели / Април разказва сладки истории

Април разказва сладки истории

Книги за откриватели и романтици ни носи месецът

elin-melaas-pUk5lhLyHTg-unsplash

Четивата, към които посягаме през април, крият в себе си и загадки, и предизвикателство – при това на практика най-голямото, свързано с мисията ни тук, на Земята. Стойчо Керев ни призовава да се пробудим, макар че Лулу предпочита да си остане у дома и направо в леглото, далеч от братовчеди и басейни.

Април е месец и на рисуваното момиче от френските комикси, и на Травис Дивайн – поредният безстрашен образ, създаден от Дейвид Балдачи. Карето априлски истории завършва Луси Скор със своята „Това, което винаги крием“. Нищо скрито не остава обаче за книгите на април в „Хеликон“ето по още нещо за всяка от тях.

Obrázek WhatsApp, 2024-04-01 v 09.19.09_b43207d5

„Малко страх и много смях“ е петата книжка за Лулу

Създател на комикса за Лулу е 46-годишната Марилиз Морел. Най-важните теми във всяка книжка са приятелството, семейството и добротата. Авторката твори сюжетите си от всекидневни теми, с които се сблъскват децата. В новия, пети брой, който е сред книгите на месеца в „Хеликон“, Лулу се учи да поема отговорност. Хлапето се сблъсква със собствените си слабости и ги преодолява. Точно това прави комикса за Лулу особено успешен – той говори на езика на децата и тийнейджърите. Авторката Марилиз Морел признава, че използва като материал и онова, с което самата тя се е сблъсквала като малка. Препоръчваме комикса и на деца, и на техните родители!

baldachi

„Недовършена работа“ е най-новият трилър на Дейвид Балдачи

Ставаме свидетели на втората мисия на рейнджъра и финансист Травис Дивайн. Този път той трябва да разследва убийството на дъщеря на свой приятел. Дивайн е герой и в „Мъжът от влака в 6:20“. И „Недовършена работа“ започва във влак – този от Женева за Милано. Героят се спасява от сигурна смърт, като оставя след себе си два трупа. Не довършва обаче работата си и се смилява над третата си нападателка. Критиката нарича книгата „сложен, силен трилър, който кара читателите си да гадаят”. Ненапразно е споменаван от мнозина като една от най-очакваните книги тази пролет.

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

Стойчо Керев предсказва бъдещето в „Пробуждането“

И новата книга на писателя и журналист разбулва тайни. Предишните заглавия на Стойчо Керев се радваха на голям успех. „Измамна реалност” и „Въпрос на гледна точка“ станаха и едни от най-продаваните книги при нехудожествените в „Хеликон“. Сега „Пробуждането“ е логичното продължение на филма на автора, който носи същото име. Стойчо Керев казва, че предизвиква с книгата си хората да мислят, да разсъждават. По страниците разглежда въпроси като този ще има ли край животът на Земята и какво ни очаква в близко бъдеще. Ако харесвате книгите на Ян ван Хелсинг или Михаел Морис, прочетете и „Пробуждането“.

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Луси Скор ни предлага романтичната „Това, което винаги крием“

Тайните си крият всъщност и полицейският началник Наш, и новата му съседка Лина. Затова вместо любовен роман държим в ръце напрегнато четиво. Луси Скор смесва няколко жанра. По правило действието в тази нейна поредица се развива в градче на име Нокъмаут. Самата авторка е с много висок рейтинг в платформата „Гудрийдс“. Книгите ѝ станаха много известни благодарение и на „ТикТок“. Така че след като прочетете „Това, което винаги крием“, задължително се върнете и към „Това, което никога не приехме“.

Книгите на април представи Краси Проданов
Снимки: автора и Elin Melaas за Unsplash

Прочетете още

girl-8679781280

Книги за нечетящи хора

Скъпи нечитатели, този списък е специално за вас 23 април е млад празник, който обаче …