Начало / България / Ухание от хубави книги през март

Ухание от хубави книги през март

Ето заглавията, които ще са най-търсени този месец в „Хеликон“

instagram_facebook_m

ТАТЯНА ЛОЛОВА от А до Я“ излиза по повод 90-годишнината на актрисата

Съставител на книгата е Георги Тошев, който стои и зад най-успешните мемоари и биографии на известни български артисти изобщо. Нашият писател и журналист работи лично с архива на известната актриса, за да създаде и това необикновено четиво. Той включва по страниците част от дневниците на Татяна Лолова, също бележки и записки от най-различно естество. Самият автор признава, че сякаш е сглобявал пъзел, докато е създавал книгата от личния архив на Татяна Лолова.

Интересът към книгата е огромен, като тя излезе начело и на новата класация за мемоари и биографии на книжарници „Хеликон“

„ВСИЧКИ ПЪТИЩА ВОДЯТ КЪМ ТЕБ“ е романтична история на Мариана Запата

Младата 37-годишна авторка казва, че пише романтични книги, откакто се е научила да говори. Характерни за нея са невероятните обрати, които съпровождат действието във всяка книга. Така е и във „Всички пътища водят към теб“, посветена на музикална звезда, която иска да преоткрие себе си. Красивият романтичен роман събира невероятните 4,31 звездички от пет възможни в платформата „Гудрийдс“. Историята на Аврора, която иска да излекува сърцето си, наистина грабва и ни кара да четем със затаен дъх.

 „АННА О“ е изпълнен с напрежение трилър от млад и любопитен автор

Книгата се превърна в сензация буквално за една нощ. Матю Блейк сам призна в интервю за нашия сайт, че не си е и мечтал романът му да излезе на толкова много езици. Главна тема на книгата са инстинктите, които ни владеят неосъзнато. Действието в „Анна О.“ се допълва обаче от сериозна научна информация. Главната героиня извършва убийство под влияние на Синдрома на примирението – състояние, при което човек сякаш непрестанно е в полусън. За да звучи всичко достоверно, авторът прави сериозни проучвания – и така се ражда „Анна О“.

 „ТОТО – нула+нула” е петата книжка на популярния френски комикс

Един от най-четените във Франция, той бързо се превърна в любим и на нашите деца. Автори на историите за немирното хлапе Тото са Франк Жирар и Серж Блок. Шегаджия по характер, Тото винаги знае как да се измъкне от бъркотия. Репликите му са любими на децата и те дълго ги цитират, след като изчетат комикса. В новата книжка Тото купува подарък на баща си и крънка пари за бонбони.

Кратките истории в „Тото“ са лесни и за деца, които сега започват да четат. Хубавите илюстрации развиват фантазията на малките читатели

 Книгите на март представи Краси Проданов

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …