Начало / Ревюта / „Никога, никога“ напомня: предопределени сме за любов

„Никога, никога“ напомня: предопределени сме за любов

Книга, писана на четири ръце и за две сърца

91374311-6bc7-4d60-ab79-73632a117412

За създаването на романа усилия обединяват две от най-обичаните в наши дни авторки на романтични четива и книги за млада публика. Това са Колийн Хувър и Тарин Фишър, които всъщност не крият, че са много добри приятелки!

Сюжетът на книгата е с популярен наглед мотив – двама души не помнят миналото си, като се налага тепърва да изграждат живота си наново. Чарли и Сайлъс възстановят преживяното парченце по парченце, но истината, която ги очаква, е повече от удивителна! Те откриват всъщност, че са били влюбени един в друг, но колкото повече се опитват да разберат за живота си, толкова по-тайнствено и мистериозно започва да звучи всичко!

Точно това отличава „Никога, никога“  (изданието е на „Ибис“) от други подобни истории – това не е нито трилър с елементи на мистика, нито любовен роман. На всичко отгоре двете писателки непрекъснато добавят изненадващи елементи, така че сюжетът на книгата е труден за предвиждане. А финалът е просто невероятен!

Хубавото е, че докато се опознават наново, Чарли и Сайлъс разкриват различни свои черти – така самият читател си изгражда малко по малко образите им, сякаш сам си ги „припомня“. При това героите са повече от симпатични и пленяват с поведението си.

Ако трябва да изтъкнем силните черти на романа, на първо място това е смесването на много популярни сега жанрове – романтика, книги за млади читатели и дори фентъзи елементи. И друго важно нещо, „Никога, никога“ поддържа докрай живо любопитството ни – книгата просто се „гълта“!

Изберете книга от изд. „Ибис“ с 10% отстъпка през февруари

Текст и снимки Красимир Проданов

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …