Начало / Ревюта / „Никога, никога“ напомня: предопределени сме за любов

„Никога, никога“ напомня: предопределени сме за любов

Книга, писана на четири ръце и за две сърца

91374311-6bc7-4d60-ab79-73632a117412

За създаването на романа усилия обединяват две от най-обичаните в наши дни авторки на романтични четива и книги за млада публика. Това са Колийн Хувър и Тарин Фишър, които всъщност не крият, че са много добри приятелки!

Сюжетът на книгата е с популярен наглед мотив – двама души не помнят миналото си, като се налага тепърва да изграждат живота си наново. Чарли и Сайлъс възстановят преживяното парченце по парченце, но истината, която ги очаква, е повече от удивителна! Те откриват всъщност, че са били влюбени един в друг, но колкото повече се опитват да разберат за живота си, толкова по-тайнствено и мистериозно започва да звучи всичко!

Точно това отличава „Никога, никога“  (изданието е на „Ибис“) от други подобни истории – това не е нито трилър с елементи на мистика, нито любовен роман. На всичко отгоре двете писателки непрекъснато добавят изненадващи елементи, така че сюжетът на книгата е труден за предвиждане. А финалът е просто невероятен!

Хубавото е, че докато се опознават наново, Чарли и Сайлъс разкриват различни свои черти – така самият читател си изгражда малко по малко образите им, сякаш сам си ги „припомня“. При това героите са повече от симпатични и пленяват с поведението си.

Ако трябва да изтъкнем силните черти на романа, на първо място това е смесването на много популярни сега жанрове – романтика, книги за млади читатели и дори фентъзи елементи. И друго важно нещо, „Никога, никога“ поддържа докрай живо любопитството ни – книгата просто се „гълта“!

Изберете книга от изд. „Ибис“ с 10% отстъпка през февруари

Текст и снимки Красимир Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dan-brown-600x338

Романите на Дан Браун водят тълпи от туристи

Писателят навършва тази година 60 Авторът на „Шифърът на Леонардо“ и други известни книги повлиява …