Начало / Без категория / И книгите напомнят за думата БЛАГОДАРЯ

И книгите напомнят за думата БЛАГОДАРЯ

Прави и нас, и света наоколо по-добър

thank-you-3690116_1280

11 януари е световният ѝ ден. Отбелязва се от 1994-а, като идеята тръгва от американския щат Илинойс. Само че езиците са различни, по един начин звучи тя на английски, по съвсем друг – на български.

А точно „благодаря“ е от думите, които са способни да променят света ни. Ненапразно тя беше избрана за най-хубава българска дума преди десетилетие. Психолозите потвърждават, че когато я изричаме, се успокояваме и ние, и онзи, за когото е предназначена. Просто прави чудеса!

Така е и с книгите – и те владеят всекидневната магия да ни правят по-добри. Но днес, заради Деня на „благодаря“, подбрахме такива, които крият вълшебство в заглавието си… С други думи, точно това поглъщащо всяка болка и сътворяващо вълшебства „благодаря“!

merci

  • „Благодаря, че слушахте“ е книга за случващото се отвъд паравана – изненадващият герой на романа е жена, която чете аудиокниги. Романтичната история залага на неочаквана среща, но по страниците се крие и много страст. Автор на „Благодаря, че слушахте“ е истински професионалист от браншаДжулия Уелан е записала повече от 500 аудиокниги. А с тази сякаш казва „Благодаря!“ на всички, които обичат да се пренасят чрез думите в един по-хубав свят.
  • „Мерси, мосю Диор“ – френското произношение тук е задължително, все пак става дума за човекът, който превръща дрехите във философия и мода. Агнес Габриел, авторката на книгата, напомня факта, че в средата на миналия век Диор е бил по-известен от френския президент. Тя изследва живота му и си представя какво ли би било да си жената до него. Така се ражда образът на Селестин. А романът е смело изследване онова, което превръща дрехите във феномен, но също и на неспокойното сърце, готово да задава до безкрай важните въпроси.
  • „Повече благодарност“ – простичка рецепта за всеки ден. Моузес Налока е напипал много вярно онова, което ни липсва… и което ни куца също така. В наше време приемаме много от нещата за даденост. А ако искаме да живеем в мир със себе си, е нужно да отдадем заслуженото на всички и всичко покрай нас. С благодарност. Помага ни Дневникът на благодарността, както го предлага книгата. „Истинското удовлетворение идва с напредъка“, казва авторът. И ни го доказва с практични съвети по страниците на своята „Повече благодарност“.
Три пъти благодаря от книгите предложи Краси Проданов
Снимки: Alexa и Adrian за Pixabay

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …