Начало / Без категория / Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025

maxresdefault

Продукцията на „Дисни, която представлява римейк на първия пълнометражен филм на основателя на студиото – още от 1937-а, се превръща постепенно в бездънна яма… Досега са инвестирани 330 млн. долара, като отлагането на премиерата безспорно ще оскъпи още повече проекта.

С голямо недоверие още в началото се посрещна новината, че латиноамериканкатя Рейчъл Зеглер ще се въплъти в ролята на Снежанка. Една от новите звезди на Холивуд е с колумбийски корени, а приказката, да припомним, е на Братя Грим.

Още вода в огъня наля и Питър Дънклидж – актьорът, висок едва 135 см и известен с ролите си от „Игра на тронове“ или „Хрониките на Нарния“. Той разкритикува студиото за остарелия подход при създаване на сценария, според който джуджета живеят в пещера. От „Дисни“ замислиха в отговор да заменят джуджетата на Снежанка с вълшебни създания от мъжки пол в стремежа си да угодят на всички.

Сега притесненията на студиото са от евентуален провал на римейка по известната история, което може да повлияе и на други подготвяни в момента продукции. Режисьор на „Снежанка“ е Марк Уеб, като наред със Зеглер, във филма се появява още и Гал Гадот като злата кралица.

Това е поредният скандал покрай новата вълна от филмови проекти на студиото – по подобен начин на нож публиката прие и превъплъщението на Хали Бейли като Малката русалка в римейк по приказката на Андерсен. В крайна сметка обаче позитивните отгласи надделяха и от студиото дори заговориха за продължение.

Само времето ще покаже дали и историята за Снежанка ще последва съдбата на „Малката русалка“ – макар че на първо място е нужно търпение, тъй като новата дата, обявена за премиерна, е чак на 21 март 2025 година

Информация и илюстрации: variety.com, MT TopZ и nafilmu.cz

Прочетете още

426899986_960246665818111_4644349825677545124_n

Любовни поети си дават среща за Свети Валентин

Лириката е най-хубавият подарък Събитието събира на едно място обичаните от публиката Маргарита Петкова и …