Начало / България / Чудесата преди Коледа започват с Макс Фърнсби

Чудесата преди Коледа започват с Макс Фърнсби

Името му ще става все по-любимо и за нашите малчугани

Max

История като тази съдържа всички важни неща, та Коледа да е необикновена… По страниците има вълшебства, хуморът изобилства, пък и героите са един път! Четем, смеем се и си представяме всичко, все едно гледаме най-хубавия коледен филм… И има защо да е така! Питър Голки и Джери Суалоу са успешен тандем от времето на втората „Ледена епоха“„Разтопяването“. Двамата са започнали кариерите си като комици, така че със сигурност знаят как да разсмиват малки и големи. За да е новата книга обаче успешна, много им помага и художничката Марта Киси, която има богат опит в илюстрирането на детски книги.

„Макс Фърнсби – играчки безброй“, както е пълното заглавие на новата, предлага приключение от онези, заради които ни се иска цялата година да е единствено Коледа, ден след ден… Макс, главният герой, има вида на най-обикновено хлапе – пък и се държи така… поне докато на главата му не се стоварва червен чувал. И ето че той се сдобива с качество, за което мечтаят милиони деца по целия свят! Само да си помисли за някоя играчка, а после да изтръска чувала, и тя се превръща във факт.

Хлапето решава да подхване изгоден предколеден бизнес заедно с още две приятелчета, но тук в историята се намесват и джуджетата Елдор и Схиф – тъй като са от свитата на Дядо Коледа, на тях им е писнало от празници, но пък… страшно им се яде пица!

Шантава история, каквато още не сте чели“, възкликват критиците на Kirkus Reviews, след като разтварят за първи път книгата. „Нонстоп екшън и направо неприличен хумор“, така пък описват историята за Макс Фърнсби от Publishers Weekly. Всъщност шегичките са точно такива, каквито обичат хлапетата между 8 и 12 години… При това създадени от трима наистина оригинални творци!

Avtori

Питър Голки и Джери Суалоу са посветили живота си на това да разсмиват хората, Марта Киси пък е уважаван илюстратор – това е триото, създало историята за Макс Фърнсби

Между другото, книгата е съвсем нова – в световен мащаб тя направи дебют именно в предколедния период, а благодарение на усилията на Helikon Publishing и преводача Деница Райкова, ще я имат още преди празника и нашите деца! Пък и отзивите от читателите по света са повече от добри – в Goodreads например рейтингът на „Макс Фърнсби – играчки безброй“ се държи на впечатляващо ниво – 4,63 от 5 възможни звездички… при това интересът към симпатичното заглавие ще расте с всеки изминал ден преди Коледа…

Ето и малко коледни цитати от „Макс Фърнсби – играчки безброй”

– Ъъ, не съм сигурен как да ти го кажа – рече Бакстър колебливо. – Дядо Коледа пътува с шейна, не с Ноев ковчег. Не може да разнася животни по цял свят.
Макс не можа да схване логиката:
– Защо не?
– Защото ще дъвчат седалките и ще сеят хаос из цялата шейна, докато Дядо Коледа се опитва да кара, ето защо.

Уолт Плимптън беше зъболекар, а зъболекарите обикновено печелят много добре. Не, семейство Плимптън не бяха бедни: просто бяха невероятно стиснати. Макс знаеше, че няма шанс да му купят куче за Коледа, особено имайки предвид, че миналата година му бяха подарили три мострени шишенца вода за уста и ролка марля.

– Разбира се – каза той. – Няма проблем. – Без колебание обърна чувала с отвора надолу, прехвърли го през парапета на стълбището и изсипа сто кукли Барби право върху главата на Бакстър.
– Ааах! – изпищя Бакстър, покри глава и падна на пода. – Махни ги от мен! Имам да поддържам репутация.

„Макс Фърнсби – играчки безброй“ ви очаква в „Хеликон“

Книгата представи Краси Проданов
Снимки от harpercollins.comauthormagazine.org и walkerbooks.com.au

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …