Начало / Свят / Треска за Гришам – излезе продължението на „Фирмата“

Треска за Гришам – излезе продължението на „Фирмата“

Адвокат Мич Макдиър се завръща

Gr

Славният роман, с който писателят на практика проби, излезе още през 1991 г. За около две години от него се продадоха около 1,5 млн. екземпляра, като последва и филм с Том Круз, Джийн Хекман и Ед Харис. В центъра на сюжета е начинаещ адвокат на име Мич Макдиър, който бяга със съпругата си Аби от схема с корупция, мафия и източени милиони.

Новата The Exchange„Размяната“, възкресява онези славни времена, но всъщност по страниците Мич и Аби живеят в Манхатън, като адвокатът е направил добра кариера и е партньор в известна фирма. Пътува по целия свят, но командировка в Либия отново го забърква в невероятна каша. Отвлечена е негова сътрудничка, а искането за откуп звучи невероятно… И семейството му пак заживява на ръба! Дали обаче това ще е последният танц на добрия стар адвокат?

Излишно е да казваме, че „Размяната“ е сред най-очакваните книги тази година. Джон Гришам я издава в предколедния период, което явно посочва, че тя ще е и сред най-желаните коледни подаръци тази година. Очевидно така ще и с българското издание, което излиза в края на ноември.

Разбира се, вече са налице и първите реакции… „Уолстрийт Джърнъл“ например нарича „Размяната“ „спиращо дъха продължение“. „Ако обичате „Фирмата“, задължително вижте какво се случва с Мич Макдиър сега“, обобщава пък почитател на писателя от Нашвил с псевдоним TFortner.

jg_647_020817124810

68-годишният Гришам трайно се настани на върха на класациите. Той е известен с високата си продуктивност и строгата дисциплина, с която пише. Това му позволява да издава минимум една книга всяка година, която по правило се превръща в бестселър. Няма основание това да не е съдбата и на „Размяната“.

Информация и снимки: jgrisham.comobsidian.bg и indiatoday.in

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …