Начало / България / Нова поредица „Избрани разкази” стартира с Чехов

Нова поредица „Избрани разкази” стартира с Чехов

Нова поредица „Избрани разкази” подготвя издателство „Ентусиаст”. В нея ще намерят място класиците Антон Павлович Чехов, Хайнрих Бьол, Катрин Мансфийлд, Ги дьо Мопасан и др. В съвременната селекция са включени известни, но и позабравени истории. Идеята на издателя е да насочи вниманието на съвременната млада читателска аудитория към майсторите на късия разказ.

В началото на март ще излезе първият том с разкази на Чехов.

„Антон Павлович Чехов е от авторите, които задължително се препрочитат на различен етап от човешкия житейски път. Няма друг писател, който така добре да се възползва от предимствата на краткия разказ, за да заинтригува читателите. Неговите текстове са наситени с много хуманизъм, проницателност, преоткриване на човешките потайни кътчета и звучат винаги актуално”, заявиха от „Ентусиаст”.

Книгата събира над 40 разказа на Чехов, които включват както най-популярните му творби, така и по-малко известни такива. Те представят многообразието и нюансите в темите и богатите жанровите възможности на разказа. Шестима преводачи са включени в този сборник – от утвърдени писатели като Ангел Каралийчев и Рачо Стоянов до едни от най-добрите познавачи на Чехов – Елка Хаджиева, Лиляна Ацева, Илиана Владова и други.

Откъс от „Ариадна“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …