Начало / Любопитно / Хамбар, пълен с книги, очаква посетители насред гората

Хамбар, пълен с книги, очаква посетители насред гората

Книжарницата е като от някоя приказка

386640844_629014829387850_8681132503558545401_n

Rodgers Book Barn или Книжният хамбар на Роджърс, както може да се преведе името ѝ, е в северната част на щата Ню Йорк и почти на границата с друг щат – Масачузетс.

Местоположението ѝ обаче не пречи да е обичана и от читатели, и от писатели. Големият Едгар Доктороу, авторът на „Рагтайм“, например я посещавал с удоволствие и дори казва за нея, че е „национално съкровище“.

Зад идеята стои Морийн Роджърс, която се грижи за книжарницата от първия ѝ ден – през 1972-а, та до днес. Мотото, от което се води в работата си, е следното: „Книгите тук са толкова уникални, че може би няма да намерите това, за което сте дошли, но гарантирано ще откриете нещо!

Книжният хамбар работи само през топлата част от годината. Тогава посетителите могат да избират от двайсетте хиляди заглавия, които се крият в уютните стаи на малката къщичка

Stodola01

Липсва информация колко поколения литературни котки са спали във всички пози върху книжните бижута тук, но настоящата носи поетичното име Сафо. А за да е пълно удоволствието, книга може да разтворите още в разцъфналата градина или пък направо сред дърветата в гората.

Информация и снимки: Rodgers Book Barn, theshopkeepers.com и embracesomeplace.com

Прочетете още

tulip-5162445_1280

Рождените дни на най-обичаните литературни герои

Повод са за празненство или пък… препрочитане на някоя книга Родени във въображението на писател, …