Начало / Свят / Пес Патрул – преди да отидем на кино

Пес Патрул – преди да отидем на кино

Вземете си занимателни книжки по любимия детски филм

Pes

Кой не може да изброи кутретата от ПЕС патрул – банда от седем сладки говорещи кученца, които изпълняват спасителни мисии! Функцията им е да охраняват крайморско градче, което напълно оправадава името си – Адвенчър сити, та последвалите перипетии в него са страхотни приключения – мечта на всяко дете.
Отначало кутретата от Пес патрул се появяват в детска анимационна поредица по телевизията в Канада през 2013 г., после интересът към тях нараства лавинообразно, докато не се превърнат в пълнометражен анимационен филм, вече и със свое продължение, което тече по кината – „Пес патрул: Супер филмът“. За озвучаването на ролите са ангажирани добри комедианти и звезди от шоубизнеса като Ким Кардашиян. 

Родителите на деца в предучилищна възраст и в началните класове знаят въздействието на кученцата. Те не са само кукли-играчки, защото участват в спасителни операции, строят, разполагат с коли и мотори и всякакви модерни джаджи за придвижване и комуникация, храбри са, независими, понякога до абсурд комични, и макар и четириноги, работят по примера на големите пилоти, пожарникари и полицаи. Стопанин им е десетгодишния Райдър, с който много деца лесно се оприличават. Самите кученца говорят толкова просто и ясно, че може да ги разбере и бебе. Всички са от породи, каквито хората с любов си отглеждат вкъщи, сигурно вече и наричат по имената на героите – Чейс, Маршъл, Скай, Зума, Ръбъл, Роки. Освен че будят смях и умиление, ситуациите, в които попада Пес патрулът възпитават – как да се държат децата в извънредни случаи, какво се говори при спешни обаждания, или в непозната среда, могат ли да различават добрия от лошия човек, да оказват помощ, да бягат при заплаха и т.н.
Създателите на филма непрекъснато добавят нови герои – малко ли породи кучета съществуват – за разнообразие на приключенията и заради смелите качества, които приковават цели семейства пред екрана. Възрастните също се забавляват, гледайки например как омразния им кмет дава интервю по телевията, а в това време някое куче се върти двусмислено около него :)

Любопитно е, че животните добиха силен социален отзвук и даже ги застигна политиката. Един баща на дете в инвалидна количка преди години писал на сценаристите с молба да измислят кученце, което да изглежда като сина му. Момчето обожавало всички герои и за негова радост се появило високотехнологично кученце, което се придвижва със специална количка за задните лапи. Защитници на правата на тъмнокожите в САЩ пък критикували филма заради внушенията за насилие, които се правят с кученце, облечено в полицейска униформа, това обиждало участниците в движението Black Lives Matter.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 95

Част от световния бранд „ПЕС патрул“ са и книжките със стикери, пъзели, за оцветяване и най-вече за удоволствие! Затова, преди да отидете на кино, отбийте се в Хеликон!

Людмила Еленкова

Прочетете още

Топ 101 - художествена литература_722x300

Топ 101 Художествена литература в „Хеликон“ за 2023 г.

В годишната класация за най-продавана художествена литература – преводна и българска, забелязваме отлична тенденция – почти …