Начало / България / Нов национален литературен конкурс за деца

Нов национален литературен конкурс за деца

По повод ХІV Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в Сливен от 9 до 11 май , организаторите обявяват Национален литературен конкурс на тема: “В една вълшебна звездна нощ”, съобщи на сайта си Регионална библиотека „Сава Доброплодни”.

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7-10 години, 11-14 години, 15-16 години.

Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 машинописни страници. Крайният срок е 10 март.

Компетентно жури ще оцени творбите. Ще бъдат раздадени много награди. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Журито ще оценява творби, представени само в печатен вид или изпратени по имейл.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и имейл за контакти, изпратете на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

за конкурса “В една вълшебна звездна нощ”или на имейл:  reglibsliven@iradeum.com Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

тел. за справки: 044/62 39 70; 62 24 41

Краен срок: 10 март 2012 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …