Начало / Свят / „Харпър Колинс” плаща 4 млн. долара за спомените на оправдана за убийство

„Харпър Колинс” плаща 4 млн. долара за спомените на оправдана за убийство

Аманда Нокс – 24-годишната студентка от Сиатъл,, която беше обвинена в убийство в Италия, а след това оправдана на втора инстанция, сключи сделка за издаване на мемоарите си с издателство „Харпър Колинс”, съобщи „Гардиън”. Хонорарът й ще бъде 4 млн. долара.

Четири издателства се бориха за правата на книгата й – „Саймън & Шустър”, „Рандъм Хаус”, „Пингуин” и „Харпър Колинс”. Спомените на Нокс ще бъдат базирани на дневник, който тя си е водила преди, по време и след събитията около смъртта на нейната британска съквартирантка Мередит Кърчър в Перуджа през 2007 г. През 2009 г. Нокс беше осъдена на 26 години затвор за убийството, но апелативният съд я оправда. Тя беше защитавана от адвоката Робърт Барнет, който е работил за Барак Обама, Джордж Буш, Бил Клинтън и Тони Блеър.

Случаят на Нокс в италианския съд още не е приключил. В момента делото е на трета инстанция във Върховния съд, а прокурорът продължава да твърди, че студентката и приятелят й Рафаеле Солечито, който също беше първо осъден, а след това оправдан, са отговорни за смъртта на Кърчър.

От „Харпър Колинс” съобщиха, че авторката ще разкаже в детайли за кошмара, през който е минала, за методите на италианската полици, както и много досега неспоменавани детайли по случая. Очаква се книгата да излезе на пазара в началото на 2013 г. Тя ще бъде написана с литературен сътрудник – редакторът Клер Уочъл.

Свързани заглавия
Адвокат на Обама ще търси издател на оправдана за убийство
Четири издателства наддават за мемоарите на Аманда Нокс

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

misli-kato-monah-obichay-uma-si-v-pokoy-i-tseleustremenost-vseki-den-30

“Мисли като монах” и обучавай ума си в покой

Скъпи почитатели на книгите за самоусъвършенстване, моля запознайте с чаровния Джей Шети Той е тук, …