Начало / България / Ученици четат приказки на най-малките в Бургас

Ученици четат приказки на най-малките в Бургас

Интересът към програмата е голям

деца3 - Copy 1

Прочети ми приказка“ е инициатива на бургаската община, която бързо предизвика голям интерес – провежда се в детските градини на града и цели децата да слушат повече български текстове.

Самите произведения се избират от съответната детска градина, като зависят от възрастовата група, пред която се четат. Още по-хубавото е, че в ролята на четци пред най-малките застават ученици – доброволците са от 7. клас нагоре.

Идеята е да се обогати речниковия запас от пасивни и активни думи още в най-ранна възраст”, казва за общинския сайт кметът на Бургас Димитър Николов. Включването в инициативата като доброволец пък става след попълване на кратък формуляр. После ученикът избира детската градина, а като бонус трупа точки след всяко четене. Точките могат да му донесат ваучери за безплатни книги.

Очакваме с интерес децата, заявили участие в инициативата“, споделят на сайта си от детска градина „Делфин” и добавят: „В първия ден от програмата Габриела Михайлова от училище „Кольо Фичето“ прочете приказката Който не работи, не трябва да яде. Децата слушаха с интерес и осъзнаха поуката.”

a5d9971cdc0331be3d21e52b7b71c43c

Самите училища също поощряват учениците си да участват в инициативата и да четат през лятната си ваканция приказки на най-малките. Дотук записаните доброволци са близо 350

Информация и снимки: detskitegradini.com и burgasinfo.com

Прочетете още

amazon-kindle-lead

Електронният четец навърши 20 години

Устройствата като него са човешка мечта отдавна Годината е 2004-а – тогава на пазара се появява …