Начало / Свят / Габриел Гарсия Маркес вдъхновил колекция на Карлос Кампос

Габриел Гарсия Маркес вдъхновил колекция на Карлос Кампос

Габриел Гарсия Маркес вдъхновил колекция на дизайнера Карлос Кампос, съобщи „Гардиън”. Особено въздействие върху хондураския моден експерт оказала творбата „Любов по време на холера”.

Есенната колекция на Кампос беше представена този уикенд в Ню Йорк. „Книгата на Гарсия Маркес е романтична любовна история за мъж, който чака 50 години, за да каже на една жена, че я обича. Опитахме се да предадем този микс от романтика, реализъм и фантазия”, споделя  Кампос.  Дизайнерът е чел книгата като тийнейджър.

Маркес обаче не е единственият писател, който е вдъхновявал Кампос. Миналата година модният дизайнер е черпил идеи от творчеството на Пабло Неруда. „Всяка година черпя вдъхновение от това, което ме е оформило като личност”, казва хондурасецът.

Габриел Гарсия Маркес е писател, журналист, издател и общественик, роден в Колумбия през 1927 г. Известен е като Габо в цяла Латинска Америка. Той често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 г.

Фото: carloscampos.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Бен Ейткен: Пътувам заради различията

Полша като модел за един британец − вижте на какво в хумористичния пътепис на Бен …