Начало / Свят / Пренаписват Агата Кристи заради учебните програми в Обединеното кралство

Пренаписват Агата Кристи заради учебните програми в Обединеното кралство

Романи на Агата Кристи влизат в учебните програми по английски език в британските училища, съобщава „Индипендънт”. Двадесет от най-известните книги на легендарната крими писателка ще бъдат пренаписани на по-опростен език, за да ги разбират децата, за които английският език не е майчин. Новите версии ще бъдат допълнени с бележки, които да помогнат на учениците да обогатят знанията си в историческата и културна сфера. Това означава, че за много деца първият досег с езика ще бъде разследване на убийство, коментират от изданието.

Внукът на Кристи – Матю Причард, смята, че инициативата би зарадвала авторката. „Моята баба щеше да е много доволна, че нейни книги ще помагат за учене на английски. Би го сметнала за добра идея, казва той.
От издателството „ХарпърКолинс”, което държи правата за книгите на Агата Кристи, също одобряват идеята. Те също така са на мнение, че сцените в творбите не са прекалено кървави за обучение.

Агата Кристи е криминална писателка, родена  през 1890 г. в Англия. Най-известни са романите й с главен герой белгийския детектив Еркюл Поаро. Кристи има много книги, преведени на български език. Умира през 1976 г. в Англия.

Книги за Агата Кристи тук

Книги от Агата Кристи тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227725_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 февруари – 28 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Законът на невинността от Майкъл Конъли 2. Минута до полунощ от Дейвид …