Начало / България / „Аз съм принцеса…и това не подлежи на обсъждане!” беше представена в „Хеликон-Бургас”

„Аз съм принцеса…и това не подлежи на обсъждане!” беше представена в „Хеликон-Бургас”

Премиерата на книгата „Аз съм принцеса…и това не подлежи на обсъждане!” на Десислава Георгиева, Гергана Янчева и Еми Цветкова се превърна в „кралско” събитие в „Хеликон-Бургас” на Свети Валентин. Книгата излезе от печат в края на миналата година и в основата й са блоговете на Емилия и Гергана, където те започнали да пишат интересни и шеговити истории за принцеси, но не за онези, разглезените, „с пера на или в гащите”, а за истинските – с главна буква, които се раждат такива – „принцесите, които могат да готвят боб, да правят домашни торти и да кърпят детски чорапки”.

На нетрадиционното събитие присъстваха само две от авторките – Десислава Георгиева и Гергана Янчева, и двете вече с книги зад гърба си. Еми Цветкова не успя да пристигне в Бургас поради лошите метеорологичните условия. „Принцесата умее да чувства и казва : Обичам те! … и не би го спестила… на никого“, пише в книгата, която, макар и за големи читатели, е оформена като детска книжка и е придружена с подарък – ръчно изработено бижу-уникат от Маргарита Стайкова във вид на малка рокля за принцеса.

„Онова, обаче което следва вътре – между кориците, е адски важно – повече от сто книги по практическа психология. А светлината от думите на Гери, Еми и Деси е осветило доста тъмни и прашасали коридорчета в душата ми”, каза водещата на премиерата Ана Стоянова, управител на книжарница „Хеликон” в морския град. „Всяка жена, докоснала се до тази книга, може да открие на малкото й страници големи истини, истини, които със сигурност може да припознае като свои … Естествено при условие, че във вените й тече синя кръв и има чувство за хумор, още повече, ако вече е намерила своя принц”.

Специално за събитието Гергана Янчева, чиято страст освен писането е и кулинарията, беше изработила ръчно топящи се в устата шоколадови изкушения. Те бяха оценени с възторг от присъстващите. Домакините от „Хеликон” осигуриха вино и захарни целувки, а музикалното оформление, макар и на запис, беше от друга приятелка на „Хеликон” – певицата Тони Димитрова. Авторките разкриха, че подготвят нов проект, но все още са в началото на реализацията му. И въпреки че „животът на Принцесата се усложни в момента, в която тя сама пожела да слезе от кулата “ в тази приказна вечер от всичко имаше по много.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …