Начало / Свят / Последната книга на Маркес ще излезе догодина

Последната книга на Маркес ще излезе догодина

Наследниците на писателя се споразумяха

page_1

През 2024-а се навършват и 10 години от кончината на колумбиеца. Носителят на Нобелова награда за литература оставя непубликувана след смъртта си En agosto nos vemos, както се казва книгата – „Ще се видим през август“. Източници, близки до писателя, обаче твърдят, че романът е недовършен и съдържа около 150 страници текст. Маркес работи по него доста време преди последните си дни. Преписва го непрекъснато, но и така в крайна сметка е неудовлетворен от резултата. В момента ръкописът се съхранява заедно с останалата част от архива му в университета на Тексас.

Очаква се En agosto nos vemos да излезе през пролетта догодина. Издателите от „Рандъм хаус“ предполагат, че интересът към книгата ще е повишен, като се има предвид, че това е последната творба на един от най-значимите автори на миналото столетие.

Габриел Гарсия Маркес действително е сред най-четените писатели през 20. в. Пътят към успеха за него започва през 1967 г. Тогава излиза „Сто години самота”, от която досега са продадени повече от 30 млн. екземпляра по цял свят. Със световна известност се сдобиват „Хроника на една предизвестена смърт“, „Любов по време на холера“ и други негови творби.

Писателят получава и Нобелова награда за литература през 1982 г. Организаторите тогава уточняват, че тя се присъжда за цялостното му творчество. В негова последна книга, публикувана приживе, се превръща „Спомен за моите тъжни проститутки“, появила се през 2004 г.

markez

Габриел Гарсия Маркес е сред най-четените писатели през 20. век. Очаква се последният му непубликуван роман да излезе идната пролет

Информация, снимки и илюстрации от kienyke.com, epl.org и issuu.com

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …