Начало / Автори / Пет пълнещи сърцето факта за Никълъс Спаркс

Пет пълнещи сърцето факта за Никълъс Спаркс

Един истински романтик, който прави всяка любов възможна

nicholas-sparks2

57-годишният американски писател всъщност работи в младостта си каквото му падне – например като сервитьор или пък реставратор. Писането му е хоби, като по правило ръкописите си остават из чекмеджетата на неговото бюро. Когато е на 28, решава да опише историята на бабата и дядото на своята съпруга Кейти. Така се ражда „Тетрадката“ – ръкопис, който ще промени из основи живота му.

Решението на Никълъс Спаркс да заложи на романтични нотки, като добави към тях и християнски ценности, се оказва най-мъдрият ход в живота му. Доказателство за това са тиражите на книгите му, които вече надхвърлят 100 млн. екземпляра.

И нали описва невъзможната любов, негови читатели са най-вече жени на всякаква възраст. Много често обаче към книгите му посягат и мъжете. Романите вече са около 25 – сред тях „Писмо в бутилка“, „С дъх на канела“, „Желанието“

Ето няколко интересни факта, които превръщат самия Никълъс Спаркс в символ на романтичната любов

nicholas_sparks_posters

ПЕТ ФАКТА за НИКЪЛЪС СПАРКС
  1. Туристически агенции от Северна Каролина предлагат специални обиколки за влюбени – по местата, на които се разиграва действието в книгите на автора.
  2. Филмовите площадки на продукциите по книги на писателя са част от образователна обиколка и задължителни за влюбените.
  3. „Тетрадката“ е най-успешната екранизация по книга на Никълъс Спаркс – приходите на продукцията с Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс са около 116 млн. долара.
  4. Спаркс е истинска суперзвезда в САЩ – и нормално, след като 13 от книгите му са се превръщали в бестселъри на „Ню Йорк Таймс”.
  5. Писателят има пет деца и въпреки славата си живее спокойно със своята съпруга и семейство – разбира се, в Северна Каролина. (Поне до развода си преди няколко години, както мило ни разясниха наши читатели!)

love-1731755_1920

Нежният му стил, в който героите му винаги изненадват с доброта и дълбочина на чувствата го правят идеален за моментите, в които имаме нужда от любов и подкрепа. А книгите му наистина отекват дълго в сърцето… Например „Завръщане” – тя разказва за Тревор, който се озовава по неволя в дома на дядо си. Срещата с Натали ще го промени и ще му помогне да осмисли силата на прошката. А от отношенията им ще се роди любов.

Факти за писателя от Краси Проданов
Снимки: goodmorningamerica.comspoonuniversity.com и relevantradio.com

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …