Начало / Любопитно / 7 книги, които да НЕ подаряваме на Свети Валентин

7 книги, които да НЕ подаряваме на Свети Валентин

Книгата винаги е била подходящ подарък за всеки празник, а за Свети Валентин е задължително.  За да не бъде допусната грешка обаче, сайтът huffingtonpost.com представя 7 заглавия, които не са подходящи за подарък в този случай, или поне в определен етап от връзката. Ето ги и тях:

 

 

1. Ако сте заедно от 3 седмици: не подарявайте „Кама Сутра”. Изглежда добра идея на пръв поглед, но може да изглежда, че истинската любов не е точно това, за което си мислите. Вместо нея: „Рulphead” от Джон Джеремая Съливан. Дава много теми, за които да си говорите в моментите на неудобно мълчание, съпътстващи ранните етапи на една връзка.

2. Ако сте заедно от 3 месеца: не подарявайте „Талантливият мистър Рипли” от Патриша Хайсмит. Това е деликатен момент, не карайте партньора ви да си мисли, че може да сте садист или убиец. Вместо нея подарете „Супертъжна истинска любовна история” от Гари Щейнгард. Забавна е, въпреки че загатва за сериозни помисли.

3. Ако сте заедно от 1 година: не подарявайте „Красиви и прокълнати” от Скот Фицджералд. Може да си мислите че е романтична, защото е полубиографична творба за Фицджералд и съпругата му Зелда, но показва една болнава и безидейна връзка. Вместо нея – сега е моментът да дадете любимия роман в ръцете на партньора ви. Все пак сте достатъчно дълго време заедно, за да го споделите.

4. Ако току що сте се оженили – не подарявайте „Пътят на промените” от Ричард Йейтс. Макар това да е изключителен роман, той показва най-лошия сценарий за един брак. Не е подходяща книга, освен ако не смятате, че сте сгрешили, като сте казали „да”. Вместо нея – „Безкрайна шега” от Дейвид Фостър Уолас. Показва на партньора, че имате намерения да сте заедно в дългосрочен план.

5. Ако сте женени от 5 години – не подарявайте „That Old Cape Magic” от Ричард Русо. Предава съобщението, че любимия може да спре да обича, по всяко време, без определена причина. Неподходящо съобщение за този празник. Вместо нея – „Кама Сутра”. Вече сте заедно от доста време и се познавате достатъчно добре. Подходящо време да изпробвате нещо ново.

6. Ако сте само приятели, но вие искате да имате връзка с нея/него – не подарявайте „Цитрус Каунти” от Джон Брандън. Ще отблъснете обекта на вашето желание. Вместо нея – „Непосилната лекота на битието” от Милан Кундера. Точният избор, ако се опитвате да насочите събитията в „онази” насока.

7. Ако тайно искате да се разделите – не подарявайте „Брулени хълмове” от Емили Бронте. Всеки персонаж е отвратителен в тази творба, но ако партньорът ви не е на същата страница като вас, може да сметне подаръка за романтичен жест. Вместо нея – „Спасителят в ръжта” от Дж. Д. Селинджър. Никой не иска да има връзка с Холдън Колфийлд. Ако успеете да внушите тази идея, дори няма да ви се наложи да вършите „черната работа”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …