Начало / Читатели / Книги, които повдигат настроението

Книги, които повдигат настроението

Правят го сега и със съдържанието, и с цената си

cup-791072_1920

Хубавото четиво може да е полезно по много начини. Повдига духа по един неосезаем начин, като в много случаи буквално сгрява душата ни. Ако разсмива пък, химическите процеси в тялото са задействани. Хормоните на щастието се увеличават и се чувстваме готови за лудницата, която предстои в края на годината.

Особено полезни в това отношение са т. нар. „златни книги” – заглавията, които са достатъчно популярни и обичани вече от няколко поколения. Винаги има какво да преоткрием или пък какво да спечели вниманието ни за първи път.

Хубавото сега е, че чудесните книги вървят на чудесна цена – само в рамките на четири дни „Хеликон” например предлага буквално необикновени намаления в онлайн книжарницата си.

Избрахме за вас най-хубавите книги на най-добра цена – такива възможности се появяват рядко и е чудесно, че сега имаме шанса да се възползваме

1

70% – забавни истории на цената на баничка

Джером К. Джером може да ни е разтуха във всяка една сложна ситуация. Английският писател е популярен със забавните си истории, които наистина умеят да повдигат настроението. В случая пък говорим за две книги с негови разкази, които са чудесна утеха, ако кратките есенни дни ни потискат. „Истории от Флийт Стрийт” разказва за създаването на едно списание, а „Как да се отнасяме с новобранците” е още едно доказателство за таланта на писателя.

И сега невъзможното за повярване – до 21 ноември 2022 г. тези две заглавия са намалени с невероятните 70%

2

50% – „златни“ книги струват колкото супа

Има заглавия, които винаги ни носят нещо ново – колкото и да ги препрочитаме. Познаваме героите, пък и можем дори да ги цитираме, но пак се залепяме за тези книги като с магнит. Чудесен пример за това са например „Малкият принц” на такъв един романтик и чудак като Екзюпери – или пък „Малки жени” на мечтаещата да преобрази света Луиза Мей Олкът. Хрумна ни, че двете книги се съчетават по прекрасен начин – и за подарък, или пък просто за да създадем мигове наслада за себе си. На всичко отгоре „Хеликон” предлага възможност да изберем вида на книгата – „Малки жени” е с две корици, а пък „Малкият принц” – в три цвята.

И изненадите не свършват с това… До 21 ноември 2022 г. намалението за тези чудесни книги е от просто чудотворни 50%

3

45% – четива за цял живот, колкото половинка сирене

Като казваме, че книгите преобразяват живота, може да ни разбирате буквално… Годините го доказват, самият факт, че има заглавия, които не остаряват… Така е със създаденото от Дейл Карнеги. Неговият тънък психологизъм се оказва изключително прозорлив, защото и сега можем да четем неговата „Как да печелим приятели…” и да я прилагаме в действителност. Два пъти повече това важи за „Четирите споразумения”. Дон Мигел Руис прави невъзможното, като създава духовна платформа, която обединява хората.

Ето такива бисери сега са наистина за смешни пари. Отстъпката за тези две книги до 21 ноември 2022 г. е сума сумарум 45%

4

32% – тайнството на живота срещу шише фреш

Ето две заглавия, които съхраняват и ентусиазма да живеем, и ни изпълват с надежда. Мари-Елен Плас събира в книга 60 занимания с моето бебе по системата Монтесори. Практичната стойност на томчето наистина е безценна. Крис Захариев пък разказва как да пътуваме през живота – в своята „Да се изгубиш нарочно”. И двете книги носят усещането, че всяка крачка по Земята си заслужава! Независимо от трудностите, а може би всъщност благодарение на тях.

Най-хубавото – уроците за живота на Мари-Елен и Крис до 21 ноември 2022 г. са с чудесните 32% намаление в „Хеликон”

5

30 или 25% – въодушевяващи четива вместо средноголяма пица

Най-голямото предизвикателство на нашата епоха е да запазим вдъхновението да живеем. А точно него ни връщат автори като Ивинела Самуилова. Тя успява да отдели изконното от модерното и нетрайното – и именно сладкият вкус на миналото изпълва книги като „Тъй рече баба Ега”. Пак в малките неща, които определят бита и порядките, се рови и Ерик Уайнър. Превръща ги в увлекателни книги, каквато е и „География на блаженството”. И Ивинела, и Ерик се четат с особено удоволствие, спор няма… Затова ги препоръчваме за по-висок дух, за повече настроение.

Пък и настроението сякаш идва автоматично – с бележката, че до 21 ноември 2022 г. „Хеликон” предлага тези чудесни книги с 25 или 30% намаление

Препоръка за книги с намаление от Краси Проданов
Снимки: Michaela и Karolina Grabowska за Pixabay

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …