Начало / Читатели / Хубави книги се пишат с любов

Хубави книги се пишат с любов

Точно тя обаче е и най-спорното нещо по страниците им

aaron-burden-4eWwSxaDhe4-unsplash

Лятото е особено благодатно за такива флиртове – с книга, в която любовта ту я има, ту изчезва. Забавните истории за влюбване и разлюбване са капризни като характер, затова и се броят на пръсти истински сполучливите. Обикновено крият и неподправено чувство за хумор. Така и ние като читатели сме още по-доволни!

Събрахме няколко примера точно за такива книги – любовта е и част от сюжетите им, и са написани с такава любов, че си личи колко са се забавлявали техните автори.

А от страниците на романите току-виж авантюрата продължила и в живота ни!

8

За любовта от трън, та на глог

Нещо подобно е схемата, която ни предлага Али Хейзълууд в своята „Хипотеза за любов”. Звездата на Али изгря именно с този роман, в който Олив обърква тотално нещата и си намира фалшиво гадже. На всичко отгоре и двамата са биолози – тя е красива, а той… гадняр.

Ако има царе на любовните измами обаче, това са испанките! Твърди го (пък и го доказва) Елена Армас в своя пикантен роман, наречен именно така – „Испанска любовна измама”. Каталина точно се е сгодила, когато открива, че Арън е ни повече, ни по-малко от… задник. И тя също се впуска в афера с фалшиво гадже, което на всичко отгоре трябва да заведе на сватбата на сестра си в самата Испания.

7

Любовта в мерки и теглилки

С други думи казано – в лъжи и интриги. Стела например – героинята на Хелън Хоан в „Уравнението на любовта”, може да пресметне какво ли не на света, но математиката ѝ е безполезна по отношение на любовта. Там правилата се оказват други, както ѝ показва Майкъл. Дали съществува хладна геометрична зависимост, когато иде реч за най-вдъхновяващото чувство, предстои да разберем.

Сложно е и във фамилията Бриджъртън – с нея ни запознава Джулия Куин. Отношенията в семейството са напълно оплетени и това, което прелива чашата, е любовната интрига. Преструвките и лъжите в „Херцогът и аз“първата книга от сагата „Бриджъртън“, уж са с благородна цел, но един херцог май стига по-далеч, отколкото е очаквал. Или пък просто любовта във висшето общество се ръководи от съвсем други правила, непознати за нас – простосмъртните…

6

Тя обича него, той обича… себе си

Справедливият гняв към мъжете на Паркър е направо взривоопасен – или пък тя си го търси в „Превъзходство”, една толкова забавна книга на Кристен Калихан и Саманта Йънг. Половете в романа се надпреварват да грешат и е трудно да се каже кой носи повече вина за нелепата ситуация и… многото лъжи – дали самата Паркър, или пък Рийс, който се преструва за нейно гадже.

Но любовта е преди всичко стратегия, както учи Сюзън Елизабет Филипс… но героите ѝ май не са го разбрали! „В името на любовта” е за Джорджи, която след драматична раздяла с мъжа на живота си се събужда в Лас Вегас… омъжена за Брам. Въпреки всичко обаче омразата им е по-силна от любовта… освен ако ангелското в характерите им не надделее.

5

„Другата” гледна точка за любовта

Тя идва от Джени – почти отчаяна от кариерата си актриса, която получава необикновен шанс за пробив в романа „В рокля на кралица” – от Джо Уотсън. Симпатичната жена трябва да се всели в ролята на годеница на принц. Дали ако паднат дрехи и задръжки… любовта няма да се окаже изведнъж истинска, това е пикантният въпрос, който задава авторът. А ние нямаме нищо против да изпробва всички пози… т.е. варианти в сценария.

Също толкова гореща сделка и любов има и по страниците на романа „Сделката“ – от Ел Кенеди. Хана иска Джъстин, но за да привлече вниманието му, сключва сделка с капитана на хокейния отбор, който е понаучил тактика от хокейните сблъсъци. Само че рискът Хана да го остави завинаги на резервната скамейка е съвсем реален… стига той да не използва тайни от миналото, сякаш са любимият му стик.

Всички тези заглавия предлагат фалшива любов… неусетно превърнала се в бляскав романс. В свят, пълен с интриги, едно спазарено гадже може да се окаже и избор за цял живот

Още заглавия за истинско любовно лято

Любовни взаимоотношения от книгите измъкна Краси Проданов
Снимки: Ben White и Aaron Burden за Unsplash  

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

369735373_677910344383759_48496001817277129_n

Три комикса за хубаво начало на учебната година

Забавни са и пълни с весели моменти 15 септември дойде, а по традиция малките ученици …