Начало / Автори / Марин Бодаков продължава да ни радва

Марин Бодаков продължава да ни радва

Незавършен проект на поета и литературовед представят днес

Раковски Супергерой

„Раковски супергерой” е идея от миналата година Столична община, чийто е проектът, кани Марин Бодаков да създаде текст за специалното издание. Става дума за книга в стила на комикса, като с илюстрациите се заема Ясен Григоров.

Марин Бодаков създава сюжет, в който разказва за възрожденската ни икона на малко дете. Диалогът разкрива идеалите на Раковски и ролята му в това българите са притежават свободен дух. Книгата обаче е завършена от съпругата на Марин Бодаков, след като той внезапно ни напусна в края на миналото лято. Зорница Христова е още и редактор на изданието.

Самата книга е част от специална програма на Столична община, с която се отбелязват 200 години от рождението на Раковски. Изданието ще се разпространява безплатно. Премиерата му е днес, 16 юни 2022-а в Столичната библиотека.

marin

А тази седмица имаше още един повод да се заговори отново за Марин Бодаков. Точно той беше награден посмъртно с Националната награда „Христо Г. Данов” – за цялостен принос. Отличието получи отново съпругата на поета Зорница, при това в присъствието на техните деца

Материали от Столична община, Община Пловдив, Impressio и Vibes

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Paulo_Coelho_nrkbeta

Пет неочаквани факта за Паулу Коелю

Бразилецът до днес е четен от милиони И на 76 прочулият се с „Алхимикът“ автор …