Начало / Читателски дневник / Акцентите на май – четири книги за усилието и удоволствието да продължим напред

Акцентите на май – четири книги за усилието и удоволствието да продължим напред

Ще ги намерите на касата на всеки Хеликон – четирите традиционни акцента, които носят енергията на  месеца. Обагрени от май, те са по домашно вкусни и уютни, или напират навън като пролетен дявол, дето не го свърта вкъщи. Разпознаваеми имена с чудесни нови книги – екшън, романтика, туризъм и лудории… Не пропускайте емоциите в тях, а за точния избор помагат книжарите :)

изтеглен файл (1)

„Дневна светлина“ е трета част от разследванията на Атли Пайн – смела жена, агент от ФБР, чиято кариера е подчинена на травмиращ случай от нейното минало – преди трийсет години близначката на Атли е отвлечена от детската им стая. Както в романите „Дългият път“ и „Минута до полунощ“, полицайката не се спира, преди да е намерила похитителите на сестра си и мотивите за ужасното им престъпление. Верен на своя италиански произход, Дейвид Балдачи замесва италианската мафия с кръгове на властта в САЩ на най-високо ниво. Тъй като е завършил политически науки и е бивш юрист, писателят отлично познава механизмите, по които се преплитат военните с Камората. В този трилър той ги прави любопитен сюжет за размисъл за днешното американско правосъдие.

„Споменът за него“ е новият бестселър на Колийн Хувър – романтична, динамична и социална книга, която засяга от двайсет и няколко до трийсетгодишните – поколението, за което пише и предимно чете  нашумялата американска авторка. Героинята на романа е млада жена, излежала присъда по обвинение в непредумишлено убийство на своето бивше гадже. Тя се бори със спомените за една любов и катастрофа, причинена от безрасъдния им начин на живот. Кена Роуан трябва пак да преживее всичко в градчето, в което са се случили, най-малкото защото там я чака собственото ù дете – момиченце на пет години, и Леджър, приятел на загиналия младеж, по неволя станал попечител. Той, разбира се, е мъж-мечта: красив, галантен, собственик на местен бар, но човек, който също има да чисти миналото си. В него бушува борба между опетненото име на девойката и лумналите нови чувства. Книгата е сензация в Тик Ток, като продължава да интригува читателите заради тази връзка, подложена на тайна страст и открит обществен натиск.

„52 по-малко познати пътеки за всеки“ е продължение на първата книга на травел блогърката Ели Иванова – „52 екопътеки за всеки“. Програмист по професия, пътешественик по дух, авторката описва детайлно тук, както в своя сайт „Думи в друми“ маршрутите, които лично е извървяла, плюс състоянието им, трудността, тяхната продължителност и красотите наоколо. Пътеките в книгата са илюстрирани със спиращи дъха снимки, като голяма част заемат тези, близо до езера и водопади. Интересни дестинации са панорамните гледки от Трънските планини, които рядко присъстват в туристическите наръчници.

„Феята от захарницата“ е книга за деца на успешния тандем Катя Антонова и Мила Лозанова. Двете – автор и илюстратор, създават изключително популярната поредица от 5 книжки за феята Ванилия, наказана да стои нощем в захарница вкъщи, докато денем прави пакости. В първа част тя става приятел и подстрекател на деветгодишния Филип, с когото аха да разпердушинят къщата, позната работа за всяко дете и родител.  Злободневни, от българското всекидневие, което ще рече абсурдни и смешни, приключенията на Феята от захарницата носят поука, че няма нищо фатално в детските игри, ако приемем, че те са сладка неизбежност в процеса на израстването.

Людмила Еленкова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243427_b

Децата ще заобичат книгите след срещата си с Хайди

Нова поредица носи радост за малките читатели Графичният роман „Ново училище и други бедствия“ разказва …