Начало / Свят / Рейчъл Мадоу спечели наградата „Джон Стайнбек”

Рейчъл Мадоу спечели наградата „Джон Стайнбек”

Телевизионната водеща Рейчъл Мадоу спечели наградата „Джон Стайнбек”, съобщава mediabistro.com. Тя е едва третата жена, която печели наградата и първата под 40-годишна възраст. Призът се връчва на „артисти, активисти и такива, чиято дейност е пример за ценностите в творчеството на Джон Стайнбек. В частност: околната среда, обикновените хора, контраста между богати и бедни”.

Награда се връчва всяка година от Томас Стайнбек, най-големия син на големия писател. На церемонията, той заявил: „Баща ми би обожавал Рейчъл Мадоу. Ние вярваме в нея. Когато я гледам, се чувствам, като част от особен съюз. Надявам се да продължава в същия дух още много дълго, защото се нуждаем от нея”.

Рейчъл Мадоу е телевизионна водеща и политическа анализаторка, родена през 1973 г. Тя има вечерно шоу – „Шоуто на Рейчъл Мадоу”, което се излъчва по „MSNBC”, както и радио предаване. Тя е единственият телевизионер в праймтайма в САЩ, който открито признава, че е лесбийка. Тази пролет ще излезе първата й книга – „Дрифт: Отвързването на американската военна мощ”.

Книги на Джон Стайнбек тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …