Начало / Ревюта / Книга за най-студените януарски дни

Книга за най-студените януарски дни

Ароматът ѝ е на канела

kanela

Огнена подправкатака я нарича Росица Тодорова, която е автор на този сгряващ сборник. Определяме книгата така, защото тя обединява най-различни информации и проучвания на чудотворствата на канелата. Авторката ги събира на едно място, за да ни убеди съвсем, че източната подправка действително е малко чудо.

Присъщият ѝ ефект да сгрява пък я подрежда сред най-предпочитаните в зимните месеци. Ненапразно лека-полека е намерила място и в родната кухня, най-вече при десертите. Но канелата може да се използва много по-разнообразно. Пълната скала от ефектите е сега в „Канелата – огнената подправка”.

Книгата помага да ѝ намерим и ние приложение. Дори няма нужда да сме кулинари… Канелата може да се използва и по друг начин, като част от дребни похвати, които ни осигуряват най-важното – здраве. Ето няколко ефекта, върху които се спира специално в книгата си Росица Тодорова:

  • За по-добро храносмилане.
  • При отпадналост.
  • Срещу настинки.
  • Действа добре и при ревматизъм.
  • Също така помага при кашлица.

По всичко това си личи, че канелата е наистина уникална – при нея се съчетават един направо божествен аромат с толкова много полезни приложения. Прозвището Зимната кралица ѝ подхожда, спор няма.

Сред интересните (и изненадващи) факти, които предлага авторката, е и този, че канелата всъщност се добива от кората на тропическото лаврово дърво. Някои стигат в препоръките си толкова далеч, че говорят за полезното въздействие на източната подправка и при диабет и тумори. Но за повече отворете просто книгата на Росица Тодорова.

_vyr_17_skorice

Най-малкото, „Канелата – огнената подправка”, може да събуди апетита ви за някоя лакомство. Но и така ще сме си свършили работата и ще сме обърнали вниманието ви към този вълшебен аромат

Сгряващата книга представи Краси Проданов

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …