Начало / Ревюта / Книга за най-студените януарски дни

Книга за най-студените януарски дни

Ароматът ѝ е на канела

kanela

Огнена подправкатака я нарича Росица Тодорова, която е автор на този сгряващ сборник. Определяме книгата така, защото тя обединява най-различни информации и проучвания на чудотворствата на канелата. Авторката ги събира на едно място, за да ни убеди съвсем, че източната подправка действително е малко чудо.

Присъщият ѝ ефект да сгрява пък я подрежда сред най-предпочитаните в зимните месеци. Ненапразно лека-полека е намерила място и в родната кухня, най-вече при десертите. Но канелата може да се използва много по-разнообразно. Пълната скала от ефектите е сега в „Канелата – огнената подправка”.

Книгата помага да ѝ намерим и ние приложение. Дори няма нужда да сме кулинари… Канелата може да се използва и по друг начин, като част от дребни похвати, които ни осигуряват най-важното – здраве. Ето няколко ефекта, върху които се спира специално в книгата си Росица Тодорова:

  • За по-добро храносмилане.
  • При отпадналост.
  • Срещу настинки.
  • Действа добре и при ревматизъм.
  • Също така помага при кашлица.

По всичко това си личи, че канелата е наистина уникална – при нея се съчетават един направо божествен аромат с толкова много полезни приложения. Прозвището Зимната кралица ѝ подхожда, спор няма.

Сред интересните (и изненадващи) факти, които предлага авторката, е и този, че канелата всъщност се добива от кората на тропическото лаврово дърво. Някои стигат в препоръките си толкова далеч, че говорят за полезното въздействие на източната подправка и при диабет и тумори. Но за повече отворете просто книгата на Росица Тодорова.

_vyr_17_skorice

Най-малкото, „Канелата – огнената подправка”, може да събуди апетита ви за някоя лакомство. Но и така ще сме си свършили работата и ще сме обърнали вниманието ви към този вълшебен аромат

Сгряващата книга представи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed (1)

Седем украински писатели, познати по света

Литературата на страната сега е във възход Грами-церемонията преди седмици събуди апетита за украинска литература. …