Начало / Без категория / Книги за новогодишната нощ

Книги за новогодишната нощ

Представете си, че я посрещате сами… затворени в хотелска стая

253255483_1605543046451785_256865269403344923_n

Нова година като в лош трилър – това е преживяване, което може наистина да ни извади за дълго от равновесие. Затова ви предлагаме, ако не друго, поне книгата да изберем ние!

Има много хора, на които тържествената обстановка им идва в повече. Много по-запомнящо се преживяване е да разтворим книга в новогодишната нощ… и да я изчетем докрай. Така 2021-а неусетно ще се смени с новата 2022-а. И може само да се надяваме, че и през нея ще ни върви на хубави заглавия.

За да има обаче тръпка, прибавяме в нашия новогодишен сценарий още едно условие – да сме затворени в хотелска стая. Може и вие да заключите своята, след като се снабдите с малко похапване и нещо за пиене.

Спуснете щорите, защото гърмежите отвън и без това ще са неприятни. И разтворете своята новогодишна книга

tri
Добре дошли в стая 622

Влезете ли веднъж там, всичко може да се случи. При това събитията се развиват в навечерието на Нова година. Героите на Жоел Дикер се озовават в луксозен хотел. Редуват се паралелно два сюжета, като писателят представя историята и през собствения си поглед – тоест играе по страниците сам себе си. Всяка нишка обаче води към престъплението в стая 622. Докато разгадаете случая и вие, новогодишната нощ ще е отминала. Затова и „Загадката на стая 622“ е чудесен избор за 31 декември!

От хотел „Палас” се озоваваме в хотел „Савой

Швейцарските Алпи пък заменяме с Лондон. „Хотел Савой” представя славните времена на една семейна династия. Мястото е средище на най-прогресивните хора на своята епоха. Самата сграда е построена в края на по-миналия век на брега на Темза в английската столица. Максим Вал сега я превръща и в декор за перипетиите на младата Вайълит. Книгата смесва реални и измислени събития, като ни представя един бляскав мегаполис, който е влюбен в живота. Така че и този роман е чудесен за начало на 2022-а.

С аромат на доброто старо време

Майстор на криминалните истории, Жорж Сименон ни води в… подземията на хотел „Маджестик”. Може да си останем там през цялата новогодишна нощ, защото и загадката си я бива. В мазето на хотела е открито тялото на млада и красива жена. Разбира се, Мегре се отзовава веднага и… става интересно. Хотелът се оказва доста по-мрачно място, отколкото предполагат звездите на фасадата му. Трудно може да си представите по-интригуващо начало на новата година!

246922416_4440199702730691_5478073393820338878_n

Хотелските истории за новогодишната нощ предлагат и любов, и престъпления… липсва само скуката, това можем да кажем! Затова и са идеална алтернатива, ако шумните партита и натежалите трапези са ви поомръзнали. Насладете се на някоя и… годината ще е различна!

Три книги за новогодишната нощ предложи Краси Проданов

Прочетете още

melanie-these-vixRTEWIPFE-unsplash

Майски празник на книгите

Заглавията, които ще споменаваме по-често този месец Хубавите дни вървят най-добре с хубава книга… затова …