Начало / Свят / Доналд Тръмп погна племенницата си за приходи от книга

Доналд Тръмп погна племенницата си за приходи от книга

Бившият президент заведе жалба срещу нея и „Ню Йорк Таймс

https___specials-images.forbesimg.com_imageserve_611aba1bd4c34bdb198e9f5e_Mary-L--Trump--Courtesy-of-the-Author---2-_0x0 (1)

„Твърде много, никога достатъчно” излезе в навечерието на изборите през 2020-а и предизвика истинска сензация. Само в първата седмица се продадоха 1,35 млн. копия, като книгата се обсъждаше буквално навсякъде. Тогава администрацията на президента направи отчаян опит да спре излизането ѝ, но така само показа своето безсилие.

Клиничен психолог по професия, Мери Тръмп разказва буквално за отклоненията в характера на чичо си, като стига до извода, че семейството ѝ е отгледало истинско бедствие. Самата Мери заведе и иск срещу Доналд Тръмп с обвинение за присвояване на голяма сума, която ѝ се полагала.

Година по-късно излезе и The Reckoning, която обяснява каква е травмата на американците и търси път към изцеряването ѝ. За чичо си обяснява, че е израснал расист и антисемит. Сравнява го дори с Мусолини в желанието му да покаже, че е недосегаем – и описва случая, когато Тръмп се завърна в Белия дом след боледуването си от COVID-19 и първо свали демонстративно маската си.

Самият той обаче е гневен колкото за написаното, толкова и заради журналистическите разкрития на „Ню Йорк Таймс”. Вестникът публикува данъчните му декларации и това доведе до реакция от страна на бившия президент, който заведе дело за 100 млн. долара срещу племенницата си и репортерите от вестника. Именно в „Твърде много, никога достатъчно”, първата книга на Мери Тръмп, се описва начина, по който журналистите стигат до поверителната информация и ролята на самата Мери в процеса. Сега от „Ню Йорк Таймс” коментират, че действията на Тръмп представляват опит да се заглуши гласа на независимите новинарски организациии.

Návrh bez názvu

Като част от иска е посочено, че Доналд Тръмп има претенции и към приходите от първата книга.  Новата The Reckoning е вече трета седмица сред бестселърите в раздел нехудожествени – комбинирани печатни и електронни, именно в класацията на „Ню Йорк Таймс”

Лира.бг по материали от „Гардиън”

Прочетете още

King-of-Greed-ebook-scaled

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (6 ноември – 12 ноември)

Нова книга от любовната „кралска поредица“ на една нашумяла авторка. Ана Хуанг влиза в американската класация …